.

Imatge de la roda de premsa dels afectats convocada aquest matí a la sala de premsa de l’ajuntament, amb Òscar Xavier Abellan (segon per l’esquerra) acompanyat de tres afectats. Foto: Tarragona21

Els afectats pel tancament d’iDental a Tarragona estan parlant amb tots els grups municipals per aconseguir pactar, de cara el plenari d’aquest dijous, una declaració institucional que els doni suport en la investigació oberta per l’Audiència Nacional per presumptes delictes d’estafa i mala praxis contra una empresa que ha deixat baixes col·laterals arreu de l’Estat espanyol. De fet, han convocat una concentració el pròxim dia 20 d’octubre (18.00 hores, plaça de la Font), en una acció coordinada amb altres ciutats del país que també s’està vivint aquest drama, per reclamar justícia i fer visible una problemàtica que, només en el cas de la clínica d’aquest centre odontològic low-cost a Tarragona, “suma ja 400 afectats” procedents d’arreu de la demarcació. “I estem segurs que no són tots, perquè en el darrer registre policial dut a terme a les seves instal·lacions es van trobar 9.000 expedients”.

Així ho ha explicat aquest matí en roda de premsa  un dels responsables de la plataforma representativa dels que, a més a més, són víctimes d’un model de negoci estretament lligat a les financeres. “Encara ara EVO, que era l’única companyia amb la que treballava iDental, reclama el pagament dels crèdits s’havien d’abonar abans de començar el tractament i que, en alguns casos, ni tan sols es van iniciar mai”, denunciava Abellán. “L’oficina d’EVO a Tarragona va tancar una setmana després que la clínica d’iDental: que cadascú tregui les seves pròpies conclusions”, apuntava acompanyat de tres afectats que responen al perfil majoritari de clients afectats. “Són gent gran, pensionistes i amb pocs recursos als que els van convèncer per mitjà d’una publicitat molt agressiva amb participació de grans actors de l’escenari nacional i als quals obligaven a contractar el finaçament amb EVO amb promeses de grans descomptes en els tractaments”. El resultat és gent amb dents extretes però sense implants, implants a mig fer o directament tan mal fets que han produït infeccions perquè s’utilitzaven instruments sense esterilitzar, i una sensació de desemparament a la qual la plataforma vol posar-hi fre.

“M’han deixat penjat amb quatre implants als quals encara els falten les corones i 3.000 euros que no m’atreveixo a deixar de pagar per a que no em posin a la llista de morosos”, explicava Antonio Rodríguez Belmonte. “Em sento enganyada i impotent”, explicava per la seva banda una antiga pacient, Maria Jesús Murillo. “M’anaven suspenen les visites amb el dentista perquè em deien que tenien problemes amb el laboratori, tot i que ja estàvem pagant pel tractament. hauré pagat gairebé 2.000 euros per a no res, perquè els implants que em van posar es trenquen cada dos tres per tres”, afegia. “M’anaven traient excuses i en tres anys no em van fer res”, afegeix Mari Carmen Lara. “De fet, el que em van fer m’ho van haver de treure perquè em van posa els implants fora de l’os i hi havia hagut infecció. I tot i amb això la financera em reclama encara el pagament dels itneressos perquè afirmen que el tractament ja està completat”. No és l’únic abús que denuncia, perquè des d”Dental se la va pressionar de valent per finançar el tractament del seu marit a través d’EVO a condicions molt favorables sempre i quan ella fos l’avaladora. La raó era simple, tenia un pis en propietat. El resultat és que “al meu marit li han arrencat vuit dents i ara no s’atrevei ni a sortir de casa” i la parella ha hagut de pagar al voltant de 6.800 euros.

Abellán té clar que, sense pressionar els polítics, no guanyaran el pols que mantenen contra iDental. “Però no volem polititzar ni ser polititzats”, remarca. A la moció presentada a Tarragona proposen que l’Ajuntament “faci pública” la seva solidaritat per l’estafa, garanteixi un acompanyament dels afectats a través de Serveis Socials i insti el Congrés dels Diputats perquè ho consideri una situació d’emergència sanitària, es paralitzin els pagaments de les quotes i que el CatSalut ampliï els serveis bucodentals per absorbir la cartera d’usuaris més perjudicats.

Aquesta dimensió institucional local (mocions similars es portaran als consistoris del país) és un escenari més que contempla també fer arribar el cas al Parlament. En aquest cas per assolir l’apertura oficial d’un centre d’atenció als afectats per iDental i aconseguir els peritatges i la justícia gratuíta per als afectats tant a l’hora de presentar denúncia com de buscar una solució estrictament mèdica. Perquè entre altres coses bona part dels dentistes no accepten fer-se càrrec d’arranjar els desgavells sinó és amb un peritatge previ. També volen que se’ls enviïn els historials, clau per a poder armar un cas amb garanties als tribunals, i que els arxius centrals de Salut a Barcelona ja està digitalitzant per poder posar-los a l’abast dels afectats.

J.S.