.

Gegants i castells van posar el toc tradicional a la festa

Gegants i castells van posar el toc tradicional a la festa

Els actes tradicionals han tingut un clar protagonisme aquest cap de setmana amb diverses actuacions que s’han reunit en un mateix escenari: el passeig Jaume I. D’una banda, la mostra castellera a càrrec de la Colla Vella dels Xiquets de Valls. Aquesta colla va muntar una exhibició ahir a la tarda davant el patronat de Turisme  que va reunir moltíssim públic.La Vella va acabar aixecant   castells de set –majoritàriament- com el 5/7, el 2/7, el 4/7 i un parell de castells de 8 com el  3/8 i el 4/8 a més dels pilars de 4 i de 5. Una actuació que va entusiasmar el públic congregat al passeig, malgrat la intensa xafogor que queia, i que per segon any consecutiu té lloc a Salou en el marc de les nits Daurades.

Així mateix, ahir al voltant de les vuit del vespre va arrancar la cercavila amb la mulassa i els nanos i dues manotes en un recorregut pel passeig entre el Xalet Torremar i el monument a Jaume I, i tornar al Xalet. Paral·lelament, la ballada de sardanes amb la Cobla Reus Jove i l’Agrupació Sardanista Tarragona dansa van acabar de completar una tarda d’activitats basades en el folklore català.

L’acte estrella d’ahir a la nit va ser la final del World Fashion Faces, un escenari que avui donarà pas a la tradicional trobada d’havaneres amb els Grups Bergantí i Penjats de l’Ham, en un espectacle gratuït que es podrà veure a partir de les deu de la nit a la plaça de les Comunitats Autònomes.