.

.

TOTS 21

Foto de família de la gala. Cedida

El Teatret del Serrallo va ser l’escenari, el passat cap de setmana, d’una final molt emocionant en la sisena edició de PortAutors-es i va posar el jurat de la mostra en una difícil situació davant uns finalistes excel·lents. L’edició 2023, que va assolir una participació de record des de la seva creació, va superar les expectatives amb escreix.

La primera de les sis finalistes, Marina Villegas, sortia a l’escenari a les 18.10 hores, realitzant una gran interpretació, així com la resta de les veus candidates: Enric Ez, Laaza, Núria Duran, Eloi Duran i Elena García. Tots els participants es van guanyar a un públic que va gaudir de bona música i talent emergent en clau musical.

La gala, conduïda per la periodista musical Sílvia Petit, va oferir un espectacle innovador i inèdit en l’entorn incomparable del Teatret del Serrallo. Sota la marca PortAutors-es hi ha un esdeveniment de referència i primera línia que es posiciona en el panorama musical com a punt d’inflexió per als artistes del territori. Cal esmentar que guanyadors i guanyadors d’edicions passades han esdevingut veus de referència com ara Roger Padrós, proposat per representar a Eurovision; la veu del disc de la Marató d’enguany, ÑeKü banda indie dels escenaris dels festivals estatals; Mable Flores o Lia Sampai, veus de dona referents, entre altres participants que s’han posicionat en el sector de la música amb management i un futur prometedor.

Premis

  • Premi del Jurat: Eloi Duran. S’ofereix l’oportunitat per participar en sis festivals del territori durant l’any 2024: JaVeus, Altacústic, Santa Tecla, Accents, Espai Jove Kesse i PortAutors-es.
  • Premi del Públic: Eloi Duran, amb el 64,8% de les votacions. Audiotechnica patrocinadora de la mostra li concedeix material d’enregistrament.
  • Premi a l’artista local: Elena García. Aquest premi consisteix en la formació en producció musical en un dels espais col·laboradors, Yamaha Music School de Tarragona que fidelment es consolida com un dels patrocinadors de la mostra PortAutors-es.
  • Premi Port Tarragona: Núria Duran. El Port Tarragona que gaudeix d’uns indrets desconeguts per la majoria de la població posa a disposició de la mostra alguns dels seus espais per l’enregistrament d’un videoclip promocional a càrrec de videògrafs professionals.

V.Tapias