.

.

TOTS 21

L’alcalde del Morell, Eloi Calbet. Foto: Cedida

El Morell ha plantejat unes festes de Nadal i Reis com mai abans, unificant les activitats nadalenques, potenciant-les, amb la celebració de Terrafira, que es va haver d’ajornar per la padèmia, i coincidint a més amb la Festa de l’Oli. El seu alcalde, Eloi Calbet, ens parla de la celebració d’enguany.

El Morell viurà, des d’aquest divendres, les festes de Nadal amb el Terrafira, un seguit d’activitats que omplen el calendari des de múltiples aspectes. Com s’ho han plantejat?

La pandèmia va ajornar el Terrafira. Havíem de celebrar-la l’any vinent o bé de manera molt especial per aquestes dates, a finals d’any. Aquesta proposta la vam traslladar a l’Associació de Comerciants i a tota la gent interessada. Van decidir traspassar-la a les festes de Nadal per tal de fer una gran celebració, una mena de versió nadalenca de Terrafira, amb l’essència del Nadal, però amb la incorporació dels comerços i artesans que participaven de Terrafira. Hem de reconèixer l’interès que han mostrat les entitats en participar-hi.

A més, el cap de setmana tenim la Festa de l’Oli, en les dates habituals, on reunim força gent vinguda de fora del Morell, amb la participació del Molí Mas Montseny i de la cooperativa, les dues firmes del Morell que elaboren oli. Tindrà lloc al mateix lloc el diumenge i la recaptació anirà destinada a la Marató de TV3

Tastos de vins, de cervesa, de fruits secs,… s’amplia l’oferta gastronòmica

I també la musical, amb l’actuació dels Tarraco Surfers de Joan Reig, la d’un cantautor anglès que farà versions nadalenques, etc. És una programació molt àmplia i variada.

Les festes agafaran d’aquesta manera una altra dimensió i cridarà la gent d’altres municipis

Volem que aquest cap de setmana, El Morell sigui un referent en les festes de Nadal de les comarques de Tarragona, que sigui un espai màgic, molt atractiu, d’aquí ve el lema, amb un evident esperit nadalenc on la ciutadania pugui trobar de tot, comerç, artesania, fira, tallers, música, concerts, esport,… un espai de tastos i demostracions, en suma, moltes activitats de carrer.

També tindrem pista de gel, tot amb una decoració nadalenca molt espectacular que no deixarà a ningú indiferent, de manera que la gent se senti completament envoltada de l’ambient de Nadal. Volem esdevenir la capital del Nadal del Camp de Tarragona.

La pista de gel va suposar un èxit l’any passat, una proposta gratuïta que segur atreurà molta gent. Tothom hi és benvingut.

Ha estat excepcional celebrar Terrafira i Nadal coincidint en el calendari. Tot i això, el calendari habitual de celebració de la Terrafira és al maig, que és quan es tornarà a celebrar.

Moltes entitats de la vila i empreses hi participaran organitzat actes, com tallers o reptes esportius, el CB Morell, les Ampes del col.legi o l’institut, firmes de flors,… Com ha estat aquesta participació?

Les entitats tindran molt de protagonisme en les festes de Nadal, s’han abocat a col.laborar en els actes. El que volíem era mantenir l’essència de la participació dels comerços i també comptar amb les entitats. Hem tingut una molt bona resposta. Les entitats són el bateg del municipi, el reflex de la societat i ha d’estar reflectida en aquestes festes.

Tindran per primer cop un trenet

Sí. Ubicarem la celebració dels actes darrera de la benzinera, on hi ha més espai, en un terreny municipal situat al carrer Àngel Guimerà, a prop de la plaça Maria Mercè Marsal. Per tal d’accedir-hi amb més comoditat posarem en marxa per primera vegada un trenet, que facilitarà a més el trasllat de la gent gran per poder assistir als actes.

Més informació en aquest enllaç.

Jaume Garcia