TOTS 21

Directius de la companyia Suez, quan va presentar en 2018 el projecte a l’Ajuntament del Morell. Foto: ACN

L’anunci que Repsol entra com a soci en la futura Ecoplanta del Morell, junt a Enerkam i Agbar -socis inicials-, ha provocat una reacció molt favorable del seu alcalde, Eloi Calbet. En declaracions a Tots21, l’alcalde del Morell ha afirmat: ‘És una bona notícia per al Camp de Tarragona i perquè l’entrada d’una empresa tan important com Repsol consolida el projecte’.

Repsol, que inicialment era client del projecte, ha acabat formant-ne part com a soci en el context ‘de la transició energètica que ve’. És un projecte clau ‘en el polígon industrial de més pes del sud d’Europa, és donar-li vida i futur amb una inversió diferent de les que fa la química convencional, perquè estem parlant d’economia circular i de la possibilitat de noves atraccions i de noves inversions’.

El consistsori estarà ara amatent a les fases de la tramitació per arrancar el projecte, i confia que en 2022 ja pugui iniciar-se la inversió. L’Ecoplanta ha superat les fases clau en permisos per part de la Generalitat i de l’Ajuntament.

J. Garcia