TOTS 21

En la categoria cadet, Èlia Canales del Club de Tir amb Arc Constantí ha tornat a guanyar la medalla d’or per tercera vegada consecutiva, revalidant el títol de campiona d’Espanya.

Diversos arquers del Club de Tir amb Arc Constantí van participar al campionat d’Espanya que s’ha realitzat a la localitat asturiana de Langreo els dies 9, 10 i 11 de febrer. El Pavelló asturià, ben condicionat, amb bona temperatura i bona organització, va acollir les competicions de les categories júnior, cadet, menor de catorze anys, i paralímpics.

En la categoria cadet, Èlia Canales del Club de Tir amb Arc Constantí ha tornat a guanyar la medalla d’or per tercera vegada consecutiva, revalidant el títol de campiona d’Espanya. Al classificatori, després del llarg viatge i de molta pressió per part dels altres equips, va acabar en segona posició amb 548, lluny del seu propi rècord establert a la World Cup de Nimes d’ara fa un mes on va demostrar la seva categoria i el gran nivell en què es troba obtenint la medalla de bronze a la categoria júnior.

Va començar les eliminatòries guanyant a la basca Anne Rodríguez per un clar 6-0. Va seguir amb un 7-1 contra l’actual subcampiona d’Espanya i companya de la Blume, la castellano-lleonesa Maria Arranz. Amb el camí més clar va guanyar per 7-3 a la balear Natàlia Gil, entrant ja a l’enfrontament en semifinals amb la castellano-lleonesa Raquel González, a la qual va guanyar per 7-1. Ja en la final es va enfrontar amb la madrilenya Erica Hernan, a la qual va guanyar per 6-2 deixant clar l’excel·lent moment pel qual està passant.

Èlia Canales finalitza la temporada indoor després de guanyar els campionats de Catalunya, d’Espanya i ser bronze a la World Cup de Nimes 2018 on va batre el rècord de Catalunya amb 571 punts.

Gran campionat per a les arqueres de Constantí, que al costat dels seus entrenadors David Calleja i Santos López, amb el soport de la psicòloga Lourdes Carrascón, ja comencen a preparar la temporada d’aire lliure.

Per la seva banda, Maria Pitarch a la categoria júnior es va classificar segona en la general amb 558 punts passant directament a vuitens on va caure davant Lucía Alejo de Castella i Lleó en un enfrontament on la sort va afavorir a Lucia malgrat merèixer guanyar Maria (que va guanyar per punts).

A la categoria infantil, destacar el debut d’Ester Bertran que després de passar el tall, va guanyar la gallega Laura Matesanz per 6-,2 sent eliminada per l’asturiana Alba Reigosa per 7-3.

De l’escola de Tir amb Arc amb seu a Constantí destaquen la plata de Lucía Ramos i el bronze de Julia Galera

Gran campionat per a les arqueres de Constantí, que al costat dels seus entrenadors David Calleja i Santos López, amb el soport de la psicòloga Lourdes Carrascón, ja comencen a preparar la temporada d’aire lliure amb els propers classificatoris per als campionats d’Espanya i d’Europa al març.