.

L’objectiu d’enguany és superar les xifres del curs anterior: 45 sessions realitzades en 17 centres escolars, i aprox. 1.100 alumnes assistents. Foto: BASF

El teatre del col·legi La Salle Bonanova de Barcelona ha estat l’escenari de la posada en marxa de la temporada 22-23 del programa Kids’ Lab de Barcelona. 260 alumnes han assistit a la sessió, que també ha estat emesa virtualment a altres escoles. L’esdeveniment ha comptat amb la presentació i la masterclass del divulgador científic i youtuber David Calle. Al costat de les explicacions científiques de David Calle, l’equip APQUA de la Universitat Rovira i Virgili, partner educatiu, responsable de l’execució dels tallers, ha presentat alguns dels experiments que es realitzaran en diferents escoles del territori espanyol i Portugal.

Xavier Ribera, director de Comunicació, Sostenibilitat i Relacions Institucionals explica l’essència del projecte: “l’educació és el punt de partida fonamental per a BASF en la transformació cap a la diversitat i la inclusió, en línia amb l’Agenda d’Educació 2030 i l’objectiu específic del ODS 4, garantir una educació inclusiva, equitativa i de qualitat i promoure oportunitats d’aprenentatge durant tota la vida per a tots. Les nenes i nens d’avui seran els nostres científics de demà; volem compartir amb ells la nostra passió per la química”. Explica, també, l’objectiu per a aquest curs escolar: “superar les xifres del curs anterior, que ja van ser rècord: 45 sessions realitzades en 17 centres escolars, i aprox. 1.100 alumnes assistents”.

La gira 22-23 passarà per Guadalajara al novembre, El Prat de Llobregat (Barcelona) al desembre, Lisboa al gener; Canovelles al febrer, Castellbisbal al març i Rubí (Barcelona) a l’abril; Almeria i Cartagena entre abril i maig, on el negoci de llavors hortícoles de BASF, Nunhems, té els seus centres; i tancarà a Madrid al maig, on s’hi hagi el hub digital del Grup. Al llarg de tot el curs escolar també es realitzaran nombrosos experiments a Tarragona, on BASF compta amb el centre de producció més gran del sud d’Europa.

Alguns dels experiments que es duran a terme, i l’encaix dels quals depèn del currículum escolar i el moment de la realització en cada centre, inclouen: Water Loves Chemistry (purificació d’aigua), Keep Cool (contra el desaprofitament d’aliments), Clever foodies (alimentació saludable), fabricar polímers, ph amb col llombarda o mobilitat amb un cotxe d’hidrogen.

Ciència per a tots

Kids’ Lab compleix 25 anys acostant la ciència a la infància. El projecte Kids’ Lab va ser creat per BASF en 1997 amb l’objectiu de despertar l’interès per la ciència dels més petits i mostrar-los com la química forma part del nostre dia a dia. Des de llavors, milers de nens de més de 30 països a tot el món s’han acostat a la ciència gràcies a aquesta iniciativa, aprenent a través del joc i l’experimentació.

Tradicionalment, el programa d’experiments científics es realitza en les poblacions o en poblacions pròximes als centres que BASF posseeix en la península ibèrica. A Espanya, es van iniciar en el centre de BASF a Tarragona per a, progressivament incorporar a l’entorn de tots els seus centres de treball. En 2016 Kids’ Lab va arribar als centres de producció de BASF en l’àrea de Barcelona, i des de llavors els tallers ja s’han desenvolupat per als centres de producció situats en Castellbisbal, Zona Franca, Rubí i Canovelles.

Redacció

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */