.

.

TOTS 21

L’acte es fa al Jardí de la Casa Rull i tot seguit comencen una cercavila en cotxes antics per tot el tomb de ravals, fins a la plaça del Mercadal. Foto: Ajuntament

Els Nanos de Reus, el Xiquet i la Xiqueta, presenten aquesta tarda de divendres, a partir de les 18:00 h, el programa de la Festa Major d’enguany. L’acte es fa al Jardí de la Casa Rull i tot seguit comencen una cercavila en cotxes antics per tot el tomb de ravals, fins a la plaça del Mercadal, repartint exemplars del programa. Aquest és el punt de partid a dels actes previ de la festa, que comença el 24 de juny, amb la lectura del Pregó, i que finalitza el dia 29, diada de Sant Pere, a la nit.

Durant tot el cap de setmana hi haurà activitats diverses que ompliran els carrers i places del centre de la ciutat, a banda de la Fira Epíleg que es durà a terme demà dissabte 11 de juny al Mas Iglesias.

Amb la tornada a la normalitat de la festa, es recupera una de les activitats amb més reconeixement, el Mercat al Mercadal. A partir de les 18:00 h, a la plaça del Mercadal, retorna després de la pandèmia el Mercat al Mercadal. Aquest indret tan característic de la ciutat recupera l’activitat que el va fer més popular, el mercat antic; i ho fa de la mà del Bravium Teatre, l’Associació de Paradistes del Mercat Central de Reus i l’Associació Amics del Cavall de les Comarques de Tarragona.

El Mercat al Mercadal serà el context, entre d’altres, de la Diada a l’Antiga, en la qual els Xiquets de Reus actuaran amb indumentària d’època. És un bon moment per recuperar l’època en la qual tothom sortia a comprar amb cistell i demanava el producte a dotxenes, grapats, grams i unces. L’activitat compta amb la col·laboració de la DOP Siurana.

D’altra banda, demà dissabte dia 11 de juny, de 9:00 h a 13:30 h, també a la plaça del Mercadal, es podrà fer el seguiment del 47è Concurs Intercomarcal de Paletes, organitzat pel Gremi de la Construcció del Baix Camp.

Entre la diversitat d’actes del cap de setmana, destaquen, per un costat, les activitats organitzades per la Coordinadora de Danses Tradicionals de Reus:

– A les 17:00 h, a La Palma, presentació dels nous vestits del Ball de Gitanes amb motiu del 40è aniversari del ball.

– A les 18:00 h, des del carrer de Llovera, cercavila de la trobada de balls de gitanes, amb els balls de Tarragona, Sitges, la Selva del Camp i Vilafranca del Penedès.

– A les 21:00 h, a La Palma, sopar popular i sessió de DJ amb motiu del 40è aniversari del Ball de Gitanes de Reus.

I d’altra banda, també hi ha les activitats del Festival Simfònic:

  • 12:00 h, al Jardí de la Casa Rull, Festival Simfònic, concert de l’Aula de Sons, Escola de Música Tradicional.
  • 18:00 h, al Centre de Lectura, concert de l’Escola de Música del Centre de Lectura; a l’Escola de Música de la banda Pare Manyanet, concert de l’Escola de Música de la Banda Pare Manyanet.
  • 18:30 h, a l’Hospital de Sant Joan, concert de l’Associació New Gospel Cambrils.

Redacció