.

.

TOTS 21

Avui s’ha presentat la jornada del TAST Social

El tram central de la Rambla Nova acollirà el dissabte 27 de maig la 4a edició del TAST Social, la Trobada d’Associacions Socials del Tarragonès que s’ha presentat aquest dijous públicament en roda de premsa a la Sala d’actes de l’Ajuntament de Tarragona.

Un total de 23 entitats de la comarca mostraran la seva activitat de 10 a 20 h mitjançant un estand a la Rambla Nova. Com és habitual, la trobada va acompanyada d’un programa complementari d’activitats. D’aquestes destaca especialment la celebració, a les 10 h, de la primera ruta enigmàtica inclusiva, una mena de gimcana en què prendran part junts persones amb i sense discapacitat. El programa complet d’activitats és el següent:

· 10 h – 1ra Ruta Enigmàtica Inclusiva de Tarragona. Organitza Federació Catalana Voluntariat Social (FCVS) i Allibera Adrenalina. Patrocina Fundació Repsol i Banc dels aliments.
· 12 h – Vermut Swinguero: Sessió musical i classe oberta de lindyhop més Electroswing a càrrec de DJ LüAllipop. Col·labora Banc dels aliments.
· 14 h – Dinar de germanor
· De 16 a 19 h:
o Actuació Batucada Bantukats
o Taller per tunejar-te la gorra. Organitza Afanoc.
o Bitlles Catalanes. Organitza Fundació Santa Teresa i Fundació Onada.
o Taller de pancartes. Organitza FCVS. Col·labora Dabuten Tronko.
o Taller de Henna i aprendre a ficar-se el vel, Joventut Multicultural Musulmana Tarragona.
· 19 h – Entrega dels premis del 8è Concurs de relats de Voluntariat. Organitza FCVS. Col·labora Ajuntament de Tarragona, Coopula Editorial i Llibreria La Capona
La consellera de Voluntariat de l’Ajuntament de Tarragona, Elisa Vedrina, ha felicitat les entitats de voluntariat de la ciutat per la tasca que fan i ha animat a “totes les persones interessades que tinguin la disposició a que contribueixin al voluntariat, perquè fer-ho és contribuir a la societat amb una aportació generosa del nostre temps, de les nostres energies, de la nostra formació professional, de manera que també cada voluntari o voluntària creix, s’enriqueix i esdevé millor persona”.

Per la seva banda, la tècnica de la FCVS Cristina Rodríguez ha destacat que “la intenció de la trobada és mostrar com el voluntariat està transformant no només la vida de les persones més vulnerables sinó que també transforma la vida de la persona voluntària, mostrant una realitat segurament desconeguda de la ciutat i aportant coneixements que no es tenien”.