El vicepresident del Govern de la Generalitat, Jordi Puigneró, ha visitat avui el Port de Tarragona per conèixer de primera mà els projectes estratègics que l’Autoritat Portuària (APT) està impulsant i per copsar l’opinió dels representants del teixit empresarial tarragoní. La visita ha servit també per mostrar el suport de Puigneró a la tasca realitzada per Josep M Cruset al capdavant de l’APT, durant els darrers dos anys i mig, i per ratificar la seva continuïtat com a màxim responsable del Port.
Després de la rebuda oficial a peu de carrer, davant de la seu administrativa de l’APT, el vicepresident s’ha reunit amb el president del Port i la resta de membres del Comitè Executiu per treballar les línies d’acció i objectius del Port de Tarragona. Posteriorment, en la trobada amb la premsa, Puigneró ha destacat el rol fonamental que el Port jugarà en aquest moment clau per al territori. El vicepresident ha afirmat que “el Camp de Tarragona hi ha els actius necessaris per a la transformació cap a una economia sostenible i per a la resiliència post pandèmia” i n’ha destacat” la disponibilitat de sòl industrial, les infraestructures no saturades i el múscul empresarial”. En aquest context, Puigneró, ha afirmat que el Port de Tarragona serà “un agent tractor fonamental” per a la recuperació econòmica de Tarragona, a la vista dels projectes que recull el seu pla d’inversions per valor de 150 milions d’euros i gràcies a l’atracció de capitals privats que generaran aquests projectes.
El president de l’APT ha aprofitat per agrair la visita de Puigneró i la confiança dipositada en la seva persona i ha explicat les inversions que el Port està impulsant. Cruset ha destacat que l’any 2023 serà “el moment clau” per al creixement del Port i per a la recuperació econòmica del territori, ja que l’entrada en funcionament de molts projectes estratègics coincidirà en el mateix temps durant el 2023. Cruset ha batejat aquesta confluència temporal d’objectius com a “Horitzó 2023”.
El president del Port, ha explicat que l’entrada en servei del Corredor ferroviari del Mediterrani i el Túnel de Lilla, dues infraestructures molt importants per al creixement del Port, al mateix temps que la posada en marxa de 3 grans infraestructures del Port contribuirà al rellançament de l’activitat econòmica de les comarques de Tarragona.
El Port preveu que en el 2023 entrin en ple funcionament la Zona d’Activitats Logístiques, la Terminal Intermodal de la Boella (fruit de l’acord amb Combi Terminal Catalonia) i la PortTarragona Terminal de Guadalajara-Marchamalo, l’extensió de l’àrea d’influència del Port de Tarragona fins al mateix centre de la península ibèrica. Aquesta combinació de factors, segons Cruset, “obre una finestra d’oportunitat per incrementar el potencial del Port i orientar-lo cap a l’èxit davant del canvi de paradigma energètic i econòmic de les properes dècades”.
Trobada amb el teixit empresarial
La visita al Port de Tarragona ha continuïtat amb la firma en el Llibre d’Honor de l’Autoritat Portuària i una trobada amb representants de les empreses i organitzacions empresarials i empreses del Camp de Tarragona. Puigneró ha estat rebut pels membres del Consell d’Administració de l’APT a la porta del Tinglado 1 del Moll de Costa, on s’ha celebrat una trobada amb més de 50 representants del teixit empresarial de Tarragona, organitzacions empresarials i Cambres de Comerç de la demarcació.
La trobada ha servit per explicar als assistents l’escenari de futur i les oportunitats per al Port i al territori que s’obren amb la millora de les infraestructures ferroviàries, la millora de la connectivitat terrestre, les noves rutes marítimes i les inversions a la ZAL, i també per compartir els reptes i les inquietuds de l’empresariat present a la reunió.
Redacció
Equip de redacció