.

.

TOTS 21

Venda d’ampolles de vi recuperades del fang al Celler Rendé Masdéu de l’Espluga de Francolí. Foto: Jordi Marsal

El ‘Vi de Fang’ del celler Rendé Masdéu de l’Espluga de Francolí maridarà el menú que serviran els propietaris del Celler de Can Roca en la Cimera del Clima del proper dilluns a Madrid. Els germans Roca, ambaixadors del Programa de Desenvolupament de l’ONU, han inclòs aquest vi en l’àpat que degustaran els primers ministres, caps d’Estat i de Govern i el secretari general de les Nacions Unides.

Es tracta de les ampolles recuperades directament del riu Francolí després de la riuada del passat 22 d’octubre, en les que l’aiguat es va emportar per complet les instal·lacions del celler. Els seus propietaris han agraït “l’enorme gest” dels germans Roca.

Els Roca han preparat un menú per remoure consciències a través de productes de proximitat amb origen a Espanya i una cuina que respecta “el petit productor”. Així, el primer plat plantejarà el problema global de l’aigua, el segon abastarà la problemàtica de les especies invasives i portarà a taula el cranc blau que colonitza el Delta de l’Ebre i l’Opuntia Ficus de Cap de Creus. A més, el Mousse de plàncton i algues, entre altres ingredients, faran referència a l’elevada temperatura d’alguns mars i oceans.