.

.

TOTS 21

La plaça de Dames i Vells serà, de nou, l’escenari de la 4a edició del Vermut Popular del Ball de Dames i Vells, que enguany celebra Sant Magí el diumenge 12 d’agost amb un acte que començarà a les 12 del migdia i es clourà amb una fideuà per a tots els assistents. L’objectiu  és recaptar diners per poder finançar la sonorització del ball d’enguany de Dames i Vells 2018.

Concurs de Disfressa i Versots de Parella de Dama i de Vell o Autoritat

Com en edicions anteriors, enguany es planteja la 4ª  edició del Concurs de Disfressa i Versots de Parella de Dama i de Vell o Autoritat, una trobada que repta a la imaginació i creativitat dels ciutadans, que poden experimentar de primera mà com és participar en el ball parlat com a actors.

Les parelles que desitgin prendre-hi part hauran d’interpretar de 2 a 6 estrofes de text, originals i escrites per ells mateixos, i representar-les a plaça davant del públic. El jurat valorarà la caracterització dels actors, la interpretació i els textos i el premi és sorpresa, ja que els participants el coneixeran el mateix dia del vermut. Els interessats a participar en el concurs poden fer-ho inscrivint-se per correu a l’adreça damesivells@gmail.com.

Novetats: Taller de transformisme, micro obert i rebateig del local

El taller de transformisme consistirà en un espai amb vestuari i caracterització per transformar-se amb una dama o un vell, dona o home, nen, nena, etc. L’objectiu es sentir-se per un dia una persona diferents.

Una altra novetat d’aquest any serà que es disposarà d’un espai facilitat amb un micro obert/escenari obert per tothom que vulgui participar cantant o ballant, podent compartir les diferents arts escèniques amb tots els assistent.

El rebateig del local serà per mostrar la nova imatge del local de Dames i Vells i del Col·lectiu de Teatre Necessari Trono-Villegas. El rebateig anirà a càrrec de l’Arquebisbe de Dames i Vells i amb padrins reconeguts que s’escolliran durant l’acte.

També hi haurà nova edició (la segona en aquest cas) del Concurs de Versots, que permet experimentar com es creen els versots d’un ball parlat com és Dames i Vells. Les persones que vulguin participar -aportant la seva visió de la realitat tarragonina o d’àmbit nacional o internacional- hauran de dipositar, el mateix dia del vermut, les seves propostes de text en una urna que hi haurà preparada per a l’ocasió, junt amb el seu nom i telèfon.

Els textos hauran de seguir l’estructura tradicional del ball -heptasíl·labs i rima consonant- i poden ser fòrmules de quatre versos o més. Els guanyadors seran anunciats al final del Vermut Popular.

Enguany, hi haurà dues categories, una d’interès general i l’altre dedicat a parlar de Dames i Vells, amb la possibilitat de fer crítica del ball.

Rumba i activitats

A banda dels concursos, la 4rt edició del Vermut Popular també comptarà amb diverses ballades de la Rumba de Dames i Vells que acostarà, un any més, els participants aquesta peça musical, que compta amb la lletra a càrrec d’Oriol Grau i la música a càrrec de l’Enric ‘Xato’ Grau. També hi haurà el fotocul per poder-se fer imatges tots els assistents.

L’acte tancarà amb una fideuà per a tots els assistents, a preus populars, i molta música per ballar i gaudir de Sant Magí, en un acte que enguany és possible gràcies a la col·laboració de Cerveses Estrella Damm, Coca-cola, Vermut Müller, Serveis d’Hostaleria Jofre, http://martaescobar.com i l’Ajuntament de Tarragona.