.

.

TOTS 21

La víctima viatjava en aquest coche arrossegat per l’aiguat en una de les lleres del riu Francolí, al terme municipal de Montblanc. Foto: Mar Rovira

El cos que s’ha trobat aquest dijous a la tarda a les aigües del Port de Tarragona pertany a una de les cinc persones que van desaparèixer en el marc de la llevantada que va afectar especialment la Conca de Barberà i la llera del riu Francolí la matinada de dimarts a dimecres.

Es tracta de Jaume Garcia Vela, un veí de Prades de 74 anys, segons ha sabut aquest digital. Els equips d’emergències han reprès aquest divendres el dispositiu amb un vintena de dotacions, incloent especialista de muntanya i subaquàtics, així com mitjans aeris.

El finat era conegut com ‘el Vela’, segons han informat a Tarragona21 ciutadans de Prades, en referència al segon cognom. Es movia sovint entre L’Esluga de Francolí i Prades, tot i que sembla ser era de Barcelona amb família i casa a Prades, on residia. Fa un any va perdre la seva dona. Era conegut també per ser testimoni de Jehovà. Justamet, va morir quan venia a fer un servei relacionat amb la seva religió a l’Espluga i estava acompanyant una segona persona, l’altra desaparegut, a casa seva, semblar ser que a la zona de Montblanc. Garcia Vela deixa dos fills, que no viuen a Prades.

L’Ajuntament de Prades farà aquesta tarda un minut de silenci en la seva en la seva memòria abans de l’inici de la segona jornada del llúpul, al Centre Cívic. Ahir ja va celebrar un minut de silenci, però encara no es coneixia la identitat del finat, ha informat l’alcadessa, Lídia Bargas.

Trobat al Port de Tarragona

Dijous, uns operaris que treballaven en la neteja de la zona sud de l’àmbit portuari tarragoní havien observat un cos surant a l’aigua i van donar l’avís a Salvament Marítim, que hi va desplaçar una embarcació i van traslladar el cadàver a terra ferma. La Policia Judicial de la Guàrdia Civil es va fer càrrec de les actuacions. Es tractava de Jaume Garcia Vela, però encara no se l’havia indentificat.

Cap a les nou de la nit l’autoritat judicial hviaa procedit a l’aixecament del cadàver, que va ser traslladat al tanatori.

D’aquesta manera, el balanç de danys personals de la llevantada queda establert en quatre desapareguts i dues víctimes mortals, el veí d’Arenys de Munt que va ser arrossegat per la riera quan intentava anar a buscar el seu cotxe i ara un dels dos homes d’uns 70 anys que es van endur el riu a l’Espluga de Francolí. El cotxe, un Hyundai de color vermell, ha aparegut destrossat a quatre quilòmetre de l’Espluga, ja en terme de Montblanc.

Pel que fa als desapareguts, són una mare de 60 anys i el seu fill de 43 que eren dins d’un bungalou arrossegat pel riu Francolí a Vilaverd i del qual se n’han trobat restes aquest dijous al matí sota un pont de la Riba; l’altre ocupant del vehicle arrossegat a l’Espluga, i un camioner belga, el camió del qual també s’ha localitzat aigües avall d’aquesta població.

J. Garcia – ACN