.

Una imatge del trofeu que s’ha vist a Tarragona. Foto: Cedida

Tarragona s’ha convertit dissabte, 29 de juny, en l’escenari de la cinquena escala del Trophy Tour de l’America’s Cup, la gira d’exhibició del trofeu més antic del món de l’esport internacional.

Un centenar de persones es van acostar a aigües de Tarragona per veure de prop la Gerra de les 100 Guinees i conèixer la mítica regata tot participant a les diferents activitats organitzades conjuntament per America’s Cup Event Barcelona, l’Ajuntament del municipi i el Reial Club Nàutic de Tarragona.

La presentació oficial de l’aiguamans que dona nom a l’America’s Cup va tenir lloc al Refugi 1 del Moll de Costa de Tarragona, al costat del Reial Club Nàutic de Tarragona, traslladant així la seva ubicació a causa de la predicció meteorològica, va comptar amb les intervencions de la seva presidenta, Andrea Mazzanti; de la vicepresidenta d’America’s Cup Event (ACE) Barcelona, Aurora Cata; de Berni Álvarez, tinent d’alcalde d’Esports, Educació, Turisme Esportiu i Salut de l’Ajuntament de Tarragona; Rubén Viñuales, i del director dels serveis Territorials d’Empresa i Treball a Tarragona, Jordi Fortuny.


Altres notícies:


Arribada a Cambrils

Per la seva banda, més de 300 persones s’han acostat a Cambrils per veure de prop la Gerra de les 100 Guinees i conèixer la mítica regata tot participant a les diferents activitats organitzades conjuntament per l’America’s Cup Event Barcelona, l’Ajuntament de Cambrils, el Club Nàutic Cambrils i la Confraria de Pescadors de Cambrils el diumenge 30 de juny.

El Club Nàutic Cambrils s’ha convertit en l’escenari de l’última recalada del Trophy Tour de l’America’s Cup, en una jornada festiva en la qual s’han impulsat nàutica i gastronomia de la terra. El matí començava amb una travessa per a les classes de Creuer, Ilca i Optimist i que ha portat a la vintena de regatistes i a la quinzena d’embarcacions fins a Salou i tornar. A partir de les dues del migdia, més de 200 persones gaudien d’un aperitiu i un dinar a base de musclos i fideus rossos, cuinats per la Confraria de Pescadors de Cambrils.

Passats pocs minuts de les cinc de la tarda es descobria l’autèntica Copa America, coneguda com la Gerra de les 100 Guinees i que té 137 anys. La seva presentació oficial ha comptat amb les intervencions del President del Club Nàutic Cambrils, Ramon Vallverdú; de la vicepresidenta de l’America’s Cup Event (ACE) Barcelona, Aurora Catà; de l’alcalde de Cambrils, Alfredo Cúa i del Patró Major de la Confraria de Pescadors de Cambrils, Francesc Gil.