.

Una representació de la Fundació Estela per a la Discapacitat, entitat adherida a la Xarxa de Santa Tecla, ha estat rebuda aquest dimecres 12 de desembre a la Catedral de Tarragona per l’Arquebisbe Jaume Pujol i Balcells. La trobada ha servit per oficialitzar el lliurament d’una espelma nadalenca de fusta elaborada al taller ocupacional de la fundació, creació que durant aquestes festes guarnirà la capella de Sant Miquel del temple tarragoní.

L’element decoratiu ha estat lliurat en mà per un grup d’usuaris i usuàries de la Fundació Estela, que han estat atesos pel mateix arquebisbe i per mossèn Joaquim Gras, canonge obrer de la Catedral. L’arquebisbe ha aprofitat la visita per mostrar-los personalment l’interior de la Catedral i explicar els espais històrics i els detalls més destacats d’un dels monument més visitats de la capital tarragonina. El present de la Fundació Estela s’ha ubicat a la capella de Sant Miquel, on en els pròxims dies també s’exposarà el tradicional pessebre de la catedral.

L’obsequi lliurat a la Catedral de Tarragona forma part del lot de 140 espelmes nadalenques elaborades recentment a partir de palets de fusta pels usuaris i usuàries del taller ocupacional de la Fundació Estela per a la Discapacitat en col·laboració amb l’Ajuntament i les associacions comercials de Tarragona. Aquest Nadal, un total de 139 establiments i botigues de la capital tarragonina decoren els seus aparadors amb aquesta espelma que simbolitza l’arribada de l’estel de Nadal als nostres carrers i places. En l’elaboració de tots aquests elements decoratius hi han intervingut un total de 87 usuaris i usuàries del servei del taller ocupacional, que des de l’estiu passat han treballat, cadascun dins de les seves capacitats, en els diferents processos de fabricació del producte final.

La Fundació Estela per a la Discapacitat és una entitat històrica de Tarragona que fa més de 40 anys que es dedica a la promoció personal de persones amb discapacitat intel·lectual a les comarques de Tarragona i a la millora de la seva integració social, des de la infància fins a l’etapa adulta.