.

.

TOTS 21

El president del Consell Comarcal del Tarragonès, Frederic Adan, acompanyat aquest matí pels alcaldes dels municipis del TRAC

El president del Consell Comarcal del Tarragonès, Frederic Adan, acompanyat aquest matí pels alcaldes dels municipis del TRAC

La zona TRAC formada pels municipis del Baix Gaià: Torredembarra, Roda de Berà, Altafulla i Creixell, celebren 10 anys de treball en xarxa en matèria de joventut i el projecte conjunt ‘Propera parada…’ apostant per la continuïtat tot i la davallada de les activitats i recursos humans disponibles.

Amb motiu del 10è aniversari s’han programat tot un seguit d’actes amb important participació juvenil per part dels quatre municipis de forma conjunta i sense cost addicional, donant lloc a l’Agenda Jove del desè aniversari que ocuparà els mesos de juny a desembre d’aquest any.

El coordinador territorial de Joventut a Tarragona, Joan Plana, així com el president del Consell Comarcal del Tarragonès, Frederic Adan, han destacat la feina, esforç i sinergies entre els municipis per «utilitzar tot el potencial i aprofitar els recursos existents» tot i que s’estan estudiant les subvencions que podran rebre els ajuntaments per al projecte.

Compromís amb la joventut

L’alcalde de Torredembarra, Daniel Masagué ha parlat de «compromís amb la joventut» i ha destacat com a acte la 2a trobada i concurs de batucades el 19 de juliol, pel seu resó mediàtic. La regidora del municipi, M.Elia Rodríguez, ha volgut fer menció a activitats importants que no surten als destacats del programa com l’esquiada que es va fer al febrer amb més de 70 joves de nacionalitats diverses i els cursos de formació itinerants entre els municipis.

Per la seva part, Virgili Casino, de l’Ajuntament del Creixell, recalca la importància d’apropar l’esport als joves i en aquest sentit ha fet menció a la Cursa de la Vila del Creixell amb dues modalitats amb els objectius de «fer esport i relacionar-se». Comenta que els joves «s’impliquen en tota la tasca organitzativa» i que hi formen part més de 200 corredors de diverses nacionalitats. El regidor, Josep Brugarola, també ha mencionat dues sortides fora dels municipis i consolidades any rere any, una a Aquopolis el 23 de juliol i l’altra a Port Aventura el 25 d’octubre per Halloween.

Jordi Molinera, regidor i tinent d’alcalde d’Altafulla ha volgut deixar clar que «els joves no tan sols estan a les festes sinó que s’impliquen en altres àmbits, esferes i teixits socials. Ell mateix amb 27 anys forma part del consistori apostant i treballant pels joves del municipi. Ha destacat la coordinació de les diverses entitats actives del municipi i ha assenyalat per al 21 de juny una Festa Jove on precisament els joves podran donar a conèixer les seves entitats i conèixer d’altres. Hi haurà música, menjar, marxandatge, etc.

Finalment l’alcalde de Roda de Berà, Pere Compte, ha recalcat la tasca de l’àrea de joventut i la gran participació juvenil, destacant entre els actes la baixada de trastos elaborats pels participants. La regidora de Roda, Isabel Mudèjar, ha presentat una APP que es pot descarregar de forma gratuïta per consultar l’agenda d’activitats, la ubicació, modes de contacte, ofertes de treball i un xat entre usuaris.

-Adrià Recasens-