.

.

TOTS 21

Núria Vilamajor intenta superar una rival del Basket Almeda en el partit de la primera volta. Foto: Rafa Marrasé / TGN Bàsquet

És molt difícil però matemàticament encara és possible. El sènior femení A del TGN Bàsquet es juga demà a la pista del Basket Almeda (17.30 h) la seva última carta per estar entre els quatre primers quan acabi la primera fase del campionat. Actualment, el TGN Bàsquet ocupa la sisena posició amb un balanç de 6 victòries i 7 derrotes, a dos triomfs del quart classificat, el CB Lleida (8 i 5). El conjunt lila té, a més l’average particular perdut amb les de la Terra Ferma i necessita, per tant, guanyar els tres partits que falten i que les lleidatanes els perdin tots. Així, si el CB Lleida guanya demà a la pista del Joventut de Badalona (penúltimes 2 i 11, el partit es jugarà a les 19.30 h), la victòria a la pista de l’Almeda no serviria de res però és condició sine qua non per mantenir les poques possibilitats de classificació que resten.

El calendari, si demà es produís la combinació positiva pel conjunt lila, és favorable al TGN Bàsquet. Així, la pròxima jornada les noies que entrena Albert del Rey reben la JET (cinquè classificat, 6 i 7 —empatat amb les tarragonines—) a qui van guanyar a domicili a la primera volta (48-51). Les de Terrassa, a més, no juguen aquesta setmana i, per tant, només poden sumar dos triomfs més. L’últim partit del TGN Bàsquet serà a la pista del GEiEG (segon, 10 i 4) a qui ja van guanyar clarament al Sagrat Cor (51-34). Per la seva banda, el CB Lleida rep la setmana vinent el Basket Almeda (tercer, 10 i 3) i visiten en l’última jornada la JET. Tot és possible.

El partit de demà, però, és un repte molt complicat. El Basket Almeda és un conjunt molt compacte, dur, amb talent i que només ha perdut tres partits fins ara. A la primera volta, l’equip de Cornellà de Llobregat, va vèncer clarament al Sagrat Cor (52-60) gràcies al concurs de Masides i Pujol. «Volem competir durant els quaranta minuts però haurem d’estar molt atentes a la seva transició ofensiva, que és molt ràpida i als llançaments des de la llarga distància. Al Sagrat Cor ens van fer molts triples quan defensàvem en individual [un total de 8/27]. És un equip que sap molt bé a què juga i què fer a cada moment i això el converteix en un rival molt difícil», diu el tècnic del TGN Bàsquet Albert del Rey.