.

.

TOTS 21

Cristina Peña remunta la línia de fons contra una defensora del CB Igualada en el segon partit de la sèrie (Rafa Marrasé / TGN Bàsquet)

Cristina Peña remunta la línia de fons contra una defensora del CB Igualada en el segon partit de la sèrie (Rafa Marrasé / TGN Bàsquet)

Tota la temporada en joc, tot en un partit, una autèntica final. L’equip sènior del TGN Bàsquet es juga la permanència a Copa Catalunya Femenina en el tercer i definitiu matx de l’eliminatòria de descens que es decidirà a Igualada (diumenge, 20 h). Aquest play-off al millor de tres partits està totalment igualat perquè les de l’Anoia van vèncer en el primer assalt (68-59) però les tarragonines es van refer, i en un molt bon partit al Sagrat Cor —especialment en defensa— van igualar la sèrie després de guanyar per un clar 65-55.

De fet, el TGN Bàsquet té un balanç positiu en els seus enfrontaments contra el CB Igualada aquesta temporada. L’equip que dirigeix Juan Carlos Arjona ha vençut tres dels quatre partits que ha jugat contra les igualadines i això, al cap i a la fi, és significatiu. Però cal no oblidar una cosa: el TGN Bàsquet es jugarà la permanència a pista contrària, a casa del seu adversari, i això sempre és un hàndicap important, tot i que les tarragonines ja saben què és guanyar a Les Comes (76-81 en la jornada 6 de la temporada).

«Les claus d’aquesta final que jugarem diumenge s’han de trobar en el control del rebot i arribar amb tranquil·litat a l’últim període», diu Arjona, que vol impedir que les jugadores importants del CB Igualada tinguin un paper destacat en el partit. De fet, l’entrenador lila torna a recordar la importància del rebot. En el primer matx de la promoció de permanència, el TGN Bàsquet no va controlar el seu rebot defensiu durant la primera meitat i això va permetre les igualadines obrir una escletxa en el resultat que després es va demostrar decisiu. La millora en la segona meitat en el rebot va igualar el partit però ja era massa tard. En el segon partit, el TGN Bàsquet va ser molt sòlid en aquest aspecte i, a més, va defensar amb intel·ligència, provocant moltes errades del rival. El domini lila va ser clar durant tot el matx i això manté vives les esperances de permanència tot i haver de jugar a pista contrària.

Uns cinquanta aficionats lila acompanyaran l’equip sènior Igualada per donar-li suport en un partit tan important. El TGN Bàsquet ha contractat un autobús perquè la seva afició es pugui desplaçar còmodament fins a la capital de l’Anoia.