.

.

TOTS 21

Diversos fallaires a l’arribada a la plaça Major d’Alàs (Alt Urgell) que estan a punt de llençar la falla al foc. Foto: ACN

El telèfon 112 ha rebut 1.759 trucades fins a les 12 de la nit d’aquest 23 de juny per 749 incidents relacionats amb la revetlla de Sant Joan, segons ha informat Protecció Civil. Per comarques, la que ha necessitat més atenció ha estat la del Barcelonès, amb 653 trucades, seguida de la del Vallès Occidental, amb 175, i de la del Maresme amb 174. També s’han rebut 168 trucades des del Baix Llobregat. Per Municipis, allà on hi ha hagut més incidents ha estat a Barcelona, amb 421 trucades, seguida de Badalona, amb 112, i de l’Hospitalet de Llobregat amb 68. La majoria de trucades han estat per incendis o incivisme, ha afegit la mateixa font.

Al Tarragonès, els Bombers han fet 13 actuacions en 13 sortides i al Baix Camp, en sis.

De la seva banda, els Bombers de la Generalitat han atès 231 avisos entre les deu i les dotze de la nit d’aquesta revetlla de Sant Joan. Així, des de les vuit del vespre se n’han atès un total de 299. En aquestes darreres dues hores, la majoria d’avisos ha estat per atendre incendis, 90 de vegetació (forestal, urbana i agrícola) i 124 per incendis urbans (contenidors, habitatge, fogueres…). Cap servei ha estat greu, segons informa el cos.

Pel que fa a les comarques, el volum de serveis es concentra, com és habitual, a les de l’àrea metropolitana, el Barcelonès, el Baix Llobregat, el Vallès Occidental, el Vallès Oriental i el Maresme. També cal destacar el volum de serveis al Gironès i al Segrià.

D’aquestes darreres dues hores tan sols destacar un servei a Mataró en què dues dotacions dels Bombers han fet tasques de suport als sanitaris del SEM (Sistema d’Emergències Mèdiques) per immobilitzar i evacuar una persona que havia caigut a la zona de roques, a l’espigó del passeig Marítim de Mataró. L’avís s’ha rebut quan faltaven sis minuts per a un quart d’onze de la nit.

A Terrassa s’han mobilitzat quatre dotacions per apagar un incendi que afectava una antiga fàbrica abandonada a la ronda Ponent, cantonada amb l’avinguda Joaquim Sagrera. L’avís ha tingut lloc cap a tres quarts de dotze de la nit i no hi ha hagut cap persona ferida.

Redacció – ACN