.

.

TOTS 21

Xavi Lozano oferirà un dels espectacles per Santa Cecília

Xavi Lozano oferirà un dels espectacles per Santa Cecília

Aquest cap de setmana, l’Aula de Música Tradicional i Popular El Tecler, celebra Santa Cecília, patrona dels músics, amb dos actes molt especials. El primer d’aquests actes tindrà lloc el divendres 21 a partir (18h) a la Sala d’actes del l’escola Sant Domènec de Guzmán (c/ Rovira i Virgili, 16) i tindrà com a protagonistes els alumnes d’educació infantil i nivell elemental de l’Aula de Música Tradicional i Popular El Tecler de Tarragona i la Canonja, que juntament amb el famós músic Xavi Lozano faran experiments al voltant de la música.

El músic Xavi Lozano tenia 20 anys quan va decidir provar amb la crossa del seu avi. Va apropar aquest objecte amb forats fins a la seva boca i va bufar i se’n va adonar que, a més dels instruments clàssics, el món estava ple de tubs per experimentar, la pota d’una cadira, una escala, una barana… En aquest sentit els nens i nenes de l’escola podran experimentar i veure els instruments des d’un altre punt de vista. Tot això en un acte obert al públic de la ciutat (preu de l’entrada 2 €) amb aforament limitat.

El segon dels actes es desenvoluparà el dissabte i tindrà un caire més íntim. La prestigiosa musicòloga Montserrat Canela farà una visita guiada a l’interior de la Catedral de Tarragona per tal de descobrir els músics de la Catedral. La visita té una durada de dues hores i començarà a les 10 h del matí.

Montserrat Canela i Grau, titulada superior en Pedagogia Musical i en Musicologia pel Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona. Premi final de carrera en l’especialitat de musicologia  amb un treball sobre fons documentals de música del segle XVII de la Catedral de Tarragona.