TOTS 21

Imatge del making of de la pel·lícula (cedida per Txell Roig, Tarragona Filmoffice)

Des d’aquest dijous, el llargmetratge Occidente es troba dins la cartellera de cinemes de tot l’estat espanyol. Es tracta de l’òpera prima del director tarragoní Jorge Acebo, rodada entre les ciutats de Tarragona i León. El Teatre Tarragona també acollirà la projecció de la pel·lícula. La cita serà dissabte 27 de març a les 19 h en un acte que comptarà amb la presència del mateix director, que presentarà el film i oferirà una xerrada en finalitzar la projecció. Les invitacions per assistir-hi es poden adquirir des d’aquest dijous mateix tant a través de la web com de les taquilles del Teatre. 

Occidente narra una història de girs i final inesperats que se situa en un futur distòpic industrialitzat i narra la fugida d’una parella per trobar un lloc mític al marge de la societat on encara sigui possible la llibertat. Ambientada en un lloc i un temps incerts, el film vol ser una reflexió crítica, arriscada i profunda sobre la nostra societat, la pèrdua de valors i el paper de l’art i la memòria. A mig camí entre el cinema negre i la road-movie, el llargmetratge compta amb escenaris tarragonins tan espectaculars com les restes romanes o el complex petroquímic. El repartiment de la pel·lícula, de 99 minuts,  està encapçalat per Francesc Garrido (Mar Adentro, Alatriste), Gonzalo Cunill (El perfume, Airbag) i Paula Bertolín (Un día especial).

El llargmetratge ha estat seleccionat en diversos festival d’arreu del món com ara l’Underground Cinefest de Torino i al Indiecinema Film Festival en les seves edicions de 2020 així com ja ho va fer al Festival Temporada Alta de Girona l’any 2019. 

Occidente, que compta amb el suport de l’Ajuntament de Tarragona a través de la Tarragona Film Office, va ser produïda al 2020 per El Dedo en el Ojo i compta amb la col·laboració de l’Escuela de Cine Bandeapart.

Redacció