.

.

TOTS 21

El ‘Tapís  de Tarragona’, obra de Joan Miró i Josep Royo, ja es troba de camí cap a Anglaterra on del 24 de novembre al 6 de desembre estarà exposat a la Galeria Henry Moore de la Royal College of Art de Londres. L’exposició organitzada per la Creu Roja britànica és de carácter totalment benèfic.

El Museu d’Art Modern de Tarragona ha situat com és habitual una rèplica en forma de quadre a la paret que ocupa normalment l’obra. El tapís serà la joia de la corona de l’exposició londinenca que veu en l’obra de Miró i Royo un clar reclam i una gran atracció pels visitants.

Miró amb aquesta obra va deixar de banda la pintura i va començar a experimentar amb el 3D i la tècnica del tapís. El trasllat ha començat desmuntant el quadre de la paret del Museu d’Art Modern de Tarragona per a ficar dins d’una caixa de fusta embalat on tindrà les condicions perfectes per el seu transport fins a terres angleses.

El transport es farà per carretera i aquest migdia un camió ha carregat el tapís a la plaça del Rei abans de començar un viatge de tres dies fins arribar a Londres travessant el túnel de la mànega.