.

.

TOTS 21

Imatge d'arxiu dels talls a la T-11

El subdelegat del Govern central a Tarragona, Jordi Sierra, ha demanat disculpes públicament pels endarreriments en la finalització d’una d’aquelles obres que semblen no tenir fi: la millora de la carretera de Tarragona a Reus (T-11).

En un article d’opinió que publica Tarragona21 i en el quaal fa balanç de les actuacions del Govern central a la província en 2013, Sierra afirma que l’obra “ha servit per extreure’n una lliçó política: s’ha d’anar amb molt de compte amb anunciar dates de finalització d’obres públiques”. Els periodistes, segueix Sierra, “demanen concreció i els servidors públics hem de ser el més transparents possible, no obstant aquesta voluntat de transparència fa que a vegades s’anunciïn dates que la realitat (l’actual situació econòmica) impedeix que es compleixin: vagin per davant les meves més sinceres disculpes”.

Sierra apunta que l’obra “ha avançat un 60 per cent en dos anys” i “està a un pas de concloure”, tot i que es cura en salut i aquest cop no anuncia dates.

Respecte a una altre obra que s’està executant amb encara més lentitud, l’A-27, afirma: “Els principals agents econòmics i polítics de les comarques tarragonines han demanat la seva continuació fins a Montblanc. Tenen raó i fan molt bé en ser exigents, amb aquest nivell d’exigència probablement l’obra no hauria passat pels moments que ha passat”.

El lligam sentimental Tarragona-Espanya

En el balanç de l’any, el subdelegat assegura també que “tot i el soroll mediàtic”, la Subdelegació del Govern d’Espanya continuarà treballant a favor de la província de Tarragona, com ha fet fins ara i com continuarà fent sempre: el lligam sentimental entre Tarragona i Espanya no ens permet actuar de cap altra manera”.

Respecte al principal problema dels tarragonins, l’atur, destaca que a 30 de novembre havia baixat en 4.000 persones a la província. Sierra reconeix que és una xifra minsa, però també esperançadora. I centrant-se en Tarragona ciutat, destaca que s’ha desllorigat el tema de la seu dels Xiquets del Serrallo, l’avenç en el corredor mediterrani o el nou semàfor de la Savinosa.

En el balanç global de l’any, Sierra considera que malgrat la situació de crisi, “l’esperança comença a materialitzar-se”.