.

Obres de millora a la subestació de Puigpelat

Obres de millora a la subestació de Puigpelat. Foto ACN

Endesa ha enllestit recentment els treballs de renovació tecnològica de la subestació de Puigpelat (Alt Camp) amb l’objectiu de reforçar-hi la seguretat i, així, garantir una millor qualitat del servei als abonats que s’alimenten d’aquesta instal·lació, els quals es troben repartits en 25 municipis de l’Alt Camp, Baix Penedès, Conca de Barberà i Tarragonès, segons ha informat la companyia elèctrica. Les obres han consistit a dotar la subestació de mesures de protecció passiva contra incendis per tal de prevenir l’aparició d’un foc, impedir i retardar la seva propagació i facilitar-ne l’extinció.

Concretament, s’ha procedit al segellat impermeable dels buits per on passa el cablejat, s’han instal·lat proteccions per a les seves conduccions i s’han col·locat portes tallafocs que permeten dividir els espais i, en cas d’incendi, dificultar-ne la propagació.

Segons apunta la companyia. l’operativa aporta seguretat a les persones i béns de les instal·lacions i, a més, assegura una major qualitat i continuïtat del subministrament elèctric a clients de la mateixa població de Puigpelat i a 24 municipis més de les tres comarques contigües del Baix Penedès, la Conca de Barberà i el Tarragonès.

Els treballs, que han suposat una inversió del voltant de 8.000 euros, formen part del conjunt d’actuacions que Endesa posa en pràctica dins la regulació i la normativa vigent per a proveir les seves infraestructures dels protocols de seguretat adequats.