.

Amb aquestes vuit noves publicacions, la Col·lecció Saturnino Bellido ja està disponible completa en format digital. Foto: Cedida

El Servei de Publicacions del Port de Tarragona posa a l’abast, de forma gratuïta, vuit publicacions editades i publicades pel Port de Tarragona. Algunes d’aquestes publicacions formen part de la col·lecció Saturnino Bellido, una col·lecció amb tretze obres, que aplega, per una banda, monografies de caràcter històric, i per altra les obres premiades en el Premi d’Investigació Port Tarragona.

A hores d’ara el Servei de Publicacions té gairebé unes dues-centes obres publicades, moltes de les quals es poden descarregar de forma gratuïta. Aquest juliol el Port afegeix 8 noves obres en format digital de les editades pel Port Tarragona. A hores d’ara el Servei de Publicacions té gairebé dos-centes obres publicades, totes elles es poden consultar a https://www.porttarragona.cat/ca/cataleg-publicacions. Amb aquestes 8 noves publicacions digitals el Port completa la col·lecció Saturnino Bellido que consta de tretze llibres, totes elles disponibles ja en format digital.


Altres notícies:


El Servei de Publicacions del Port de Tarragona va néixer el novembre de 2004 amb la voluntat d’aplegar i gestionar tota l’obra publicada fins llavors. L’objectiu és difondre el patrimoni marítim i portuari, dissenyant una imatge i una línia editorial pròpia i de qualitat. A més a més, compta a la pàgina web del Port de Tarragona d’un espai, on el públic interessat es pot descarregar les obres de forma gratuïta. Des del seu inici, i conjuntament amb l’Arxiu del Port, el Servei de Publicacions ha desenvolupat l’intercanvi de publicacions, per donar sortida a les publicacions pròpies i alhora incorporar-ne d’altres per a la Biblioteca de l’Arxiu.

Aquests són els nous vuit títols disponibles en format digital:

– 80 anys de construcció naval a Tarragona 1918-1998 (Astilleros de Tarragona, S.A.), d’Enric García Domingo (2007). Premi d’Investigació Port Tarragona 2005.

– Troballes arqueològiques al litoral tarragoní. Dotze anys d’arqueologia subaquàtica (1968-1980), de Walfida Pérez Martín (2007).

– El derecho portuario en la Historia (de los orígenes a la codificación) d’Antoni Jordà Fernández (2008)

– La Marina de Tarragona en el segle XIV. La seva relació comercial amb Mallorca de Guillem Morro Veny (2011) Premi d’Investigació Port Tarragona 2010.

– La riuada de 1994, de Ricard Lahoz Avendaño (2014)

-Les escales del mar. Les vies de comunicació de vianants entre la Part Alta i la Part Baixa de Tarragona en els darrers cent cinquanta anys, de Ramon Aloguín Pallach (2018).

– Ciutat. Port i territori. Cartografia Històrica de Tarragona (S. XVII – XIX) de Patricia Terrado Ortuño (2021). Premi d’Investigació 2019.

– Els Fontanals i Vidal. Una família influent al barri del Port de Tarragona (1825-1960), de Francesc Gassó Minguet (2020).

Les diferents col·leccions de publicacions del Port de Tarragona estan obertes a totes les persones que vulguin aportar treballs que versin sobre temes marítims o portuaris en general, o del litoral de la demarcació de Tarragona en particular. Queda descartada, però, la novel·la o narrativa. Els treballs presentats han d’estar finalitzats, per tant, corregits els continguts lingüístics, històrics i/o tècnics. Aquesta condició és indispensable per tal de poder-los avaluar.