.

.

TOTS 21

Els voluntaris de l’Associació Joventut i Vida han rebut una formació sobre higiene i manipulació d’aliments.

Els voluntaris de l’Associació Joventut i Vida han rebut una formació sobre higiene i manipulació d’aliments.

L’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona en col·laboració amb l’empresa UTE Arcasa-Clece, que ofereix el servei d’alimentació a l’hospital, ha fet avui un taller de formació sobre manipulació d’aliments i higiene alimentària dirigit als voluntaris que treballen al menjador social Joventut i Vida del barri de Bonavista.

Com ja es va fer públic, des del passat mes de març, la col·laboració de l’Hospital Joan XXIII se centra en oferir suport a part dels àpats que es donen diàriament, des de les instal·lacions del propi menjador, a persones amb necessitats bàsiques de Tarragona, garantint un menú equilibrat i saludable. De dimarts a divendres, l’Associació Joventut i Vida recull a les instal·lacions de la cuina de l’Hospital Joan XXIII els excedents que han quedat de la producció, garantint en tot el procés les condicions higiènic-sanitàries. La cuina del Joan XXIII produeix diàriament més de 1.500 àpats.

Aquest projecte agafa més impuls amb sessions de formació teòric-pràctiques impartides per nutricionistes del servei de cuina de l’hospital. Les sessions estan dirigides, per una banda a les persones voluntàries i, per l’altra, als usuaris. L’objectiu del taller per voluntaris del menjador social de Bonavista és donar suport en la formació i capacitació en conceptes de seguretat alimentària com d’higiene i manipulació d’aliments, així com també en temes relacionats amb intoleràncies i al·lèrgies. Els tallers dirigits als usuaris es basen en la formació sobre hàbits higiènics i alimentació saludable, sostenible i econòmica. El taller que s’ha impartit es completarà amb dues sessions més que es realitzaran durant els mesos de novembre i desembre.

Joventut i Vida treballa a fons en una tasca d’una gran vàlua per a les famílies més necessitades de la zona. Diàriament, desenes de famílies van a menjar o a recollir els seus àpats gràcies a aquesta Associació que contacta amb moltes empreses que cedeixen productes alimentaris. Es tracta d’un projecte d’aprofitament de recursos i de treball en xarxa que contribueix a prevenir el malbaratament alimentari i, molt important, a reduir l’impacte de la pobresa a l’àrea de Tarragona. L’objectiu és protegir el dret a l’alimentació de la ciutadania en risc d’exclusió social i reduir tanmateix el malbaratament.