.

.

TOTS 21

Els voluntaris que treballen amb l’Associació Joventut i Vida han après, avui dijous 14 de novembre, les diferències entre al·lèrgia i intolerància als aliments i els tipus d’al·lèrgies alimentàries.

Els voluntaris que treballen amb l’Associació Joventut i Vida han après, avui dijous 14 de novembre, les diferències entre al·lèrgia i intolerància als aliments i els tipus d’al·lèrgies alimentàries.

L’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona en col·laboració amb l’empresa UTE Arcasa-Clece, que ofereix el servei d’alimentació a l’hospital, ha fet avui un taller de formació dirigit als voluntaris que treballen al menjador social Joventut i Vida del barri de Bonavista. La formació s’ha basat en explicar les diferències entre al·lèrgia i intolerància als aliments, tipus d’al·lèrgies alimentàries, la importància de saber interpretar correctament l’etiquetatge, de disposar de receptes definides, en forma de fitxa de plat, i la importància del control de les manipulacions per cuinar plats destinats a persones que presenten al·lèrgies.

Com ja es va fer públic, des del passat mes de març, la col·laboració de l’Hospital Joan XXIII se centra en oferir suport a part dels àpats que es donen diàriament, des de les instal·lacions del propi menjador, a persones amb necessitats bàsiques de Tarragona, garantint un menú equilibrat i saludable. De dimarts a divendres, l’Associació Joventut i Vida recull a les instal·lacions de la cuina de l’Hospital Joan XXIII els excedents que han quedat de la producció, garantint en tot el procés les condicions higiènic-sanitàries. La cuina del Joan XXIII produeix diàriament més de 1.500 àpats.

Aquest projecte agafa més impuls amb sessions de formació teòric-pràctiques impartides per nutricionistes del servei de cuina de l’hospital. El d’avui és el segon taller formatiu, el primer es va fer a l’octubre sobre manipulació d’aliments i higiene alimentària. Les sessions estan dirigides, per una banda a les persones voluntàries i, per l’altra, als usuaris. L’objectiu del taller per voluntaris del menjador social de Bonavista és donar suport en la formació i capacitació en conceptes de seguretat alimentària com d’higiene i manipulació d’aliments, així com també en temes relacionats amb intoleràncies i al·lèrgies. Els tallers dirigits als usuaris es basen en la formació sobre hàbits higiènics i alimentació saludable, sostenible i econòmica. El taller que s’ha impartit es completarà amb una sessió més al desembre.