.

.

TOTS 21

Turistes, en una oficina de Salou.

La Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona (FEHT) ha reclamat que el govern espanyol elimini el requisit de doble vacunació per als joves britànics d’entre dotze i divuit anys que vulguin entrar a l’Estat. Aquests turistes han de presentar un certificat de vacunació complet com a mínim catorze dies abans, i segons la FEHT això fa que sigui especialment difícil de complir perquè aquesta franja d’edat ha estat la darrera en rebre les dosis. El requisit estatal contrasta amb el fet que el govern britànic retirarà l’11 de febrer totes les restriccions per viatjar -tant d’entrada com de sortida- a les persones completament vacunades. L’entitat ha demanat que els menors puguin entrar al país amb una prova negativa.

La FEHT ha considerat que aquestes restriccions “afecten dràsticament el turisme familiar britànic que visita la Costa Daurada”, ja que “amb la vacuna d’AstraZeneca hi ha molts menors que encara no han pogut completar la pauta pels temps d’espera necessària entre la primera i la segona dosi”. La presidenta de la FEHT, Berta Cabré, ha instat el govern espanyol a reaccionar “amb caràcter urgent” i que es permeti les famílies britàniques en què algun dels seus menors no tingui la pauta completa que “puguin presentar una prova negativa per accedir al país”.

Cabré, a més, ha assegurat que “mentre el govern britànic treu tots els requisits als seus ciutadans degudament vacunats quan tornin a casa seva, aquí en posem uns que són impossibles de complir per visitar-nos aquesta Setmana Santa i estiu” A més ha afegit que altres països de la Unió Europea “ja han obert les seves fronteres als britànics”.

El 2019 el britànic va ser el segon mercat internacional més important de la Costa Daurada amb més de 2,2 milions de pernoctacions, un 10,6% del total. Sobre aquesta dada, Cabré ha manifestat que “els britànics són molt previsors a l’hora de contractar les seves vacances de Setmana Santa i d’estiu” i que “és ara quan ho estan fent”. “Òbviament, aniran a països com Grècia o Turquia abans que a casa nostra on, directament, amb les restriccions actuals, els hi és impossible entrar als que tenen fills adolescents”, ha remarcat.

Cabré ha conclòs: “No ens podem permetre un tercer any sense famílies britàniques a la Costa Daurada. Entenem que estem sortint de la sisena onada i que encara hi hagi restriccions, però el requisit de la doble vacunació per a adolescents britànics de dotze a divuit anys fa inviable que ens puguin visitar. Instem al govern espanyol a què ho substitueixi per una prova negativa, tal com es fa amb els adolescents de qualsevol país d’Europa”.

ACN