.

.

TOTS 21

La Revetlla Il·luminada va tenir molt bona acollida. Foto: Cedida

La Revetlla Il·luminada va tenir molt bona acollida. Foto: Cedida

Punt i final als vuit dies de Sant Magí d’aquest 2023. Tarragona ha tornat a viure intensament unes festes amb 140 actes amb una alta participació en tots ells. La consellera de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Sandra Ramos, ha destacat “el bon funcionament de tots els actes tant pel que fa a la dinàmica com a l’organització” i ha assenyalat “l’excel·lent implicació per part de les entitats ciutadanes”, que ha definit com a “elements clau per fer possible unes festes com les que hem viscut”.  

Els actes més multitudinaris han estat la trobada de Gegants i Nanos, l’Arribada de l’Aigua, que enguany celebrava els seu 30è aniversari, la Professó de Sant Magí, la Revetlla de la Plaça de la Font, la 15a edició de la iMAGInada i l’exitosa diada castellera, tant per les construccions assolides com per l’agilitat i durada de la mateixa. D’entre les construccions, es van poder veure el 2de9 amb folre i manilles carregat per la Colla Jove Xiquets de Tarragona, la tripleta màgica dels Xiquets de Tarragona, el 3de8 de la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau i el 2de7 dels Xiquets del Serrallo

Per altra banda, Sandra Ramos ha volgut destacar la bona rebuda de la renovada Revetlla Il·luminada a la plaça del Rei, tant en la seva versió adreçada a públic adult com a la familiar. “La ciutadania ha respost de manera responsable i conscient amb la realitat de sequera que vivim i ens hem adaptat tots per a poder gaudir de la festa com sempre però amb corresponsabilitat cap a la situació actual”. D’aquesta manera, la Nova Revetlla Il·luminada va omplir la plaça del Rei registrant una assistència de persones equivalent a l’antiga Remullada que van poder ballar com sempre acompanyats dels elements simbòlics de cada any, la Síndria, el Càntir, la Petxina Peregrina i el Carro, protagonitzant un espectacular joc de llums, seguint el ritme de la música i dinamitzats com de costum per la companyia Pa Sucat, i enguany també pel DJ de la Llum. 

L'arribada de l'aigua de Sant Magí va ser un altre dels actes més multitudinaris. Foto: Cedida

L’arribada de l’aigua de Sant Magí va ser un altre dels actes més multitudinaris. Foto: Cedida

Altres iniciatives que han omplert els seus espais han estat l’espectacle La petita Moby Dick, de la companyia Eudald Ferré, que ha exhaurit l’aforament dels 10 passis celebrats, la VI Sant Magí Street food, el Capsa Music Festival, de l’Associació de Músics, o la nova iniciativa de l’Associació Sensoria Group que va portar 10 djs al passeig de les Palmeres 

Festa segura i per a tothom

Una vegada més, des de la conselleria d’Igualtat s’han ofert durant aquestes festes diferents serveis com el de canguratge dins el programa Temps x Cures i el Punt Lila i Arc IrisPel que fa al  canguratge, es va donar servei a 18 infants i a les seves famílies. Als Punts Lila, instal·lats per primer cop en dos punts de manera simultània, un en format carpa a la plaça de la Font i un altre amb furgoneta tocant a la plaça del Rei, s’hi han apropat un total de 1.213 persones i s’han repartit diferents materials informatius així com tapagots, polseres i vanos. D’altra banda, el Komando nits Q va estar present la nit del 18 d’agost durant la renovada revetlla il·luminada repartint material informatiu pel consum responsable d’alcohol als assistents.  Tots els serveis han funcionat amb normalitat i sense incidents.

V.Tapias