TOTS 21

Curt però intens, el ruixat que ha caigut aquesta matinada i les pfortes pluges que s’han mantingut actives durant la resta del dia al territori ha deixat imatges d’estapa i complicacions no per habituals, menys acceptables. Segons informava Protecció Civil a les 11 d’aquest matí, la urbanització Entrepins de Tarragona patia talls de llum que afectaven 719 abonats. Alhora, el Catllar sumava per la mateixa raó 489 abonaments. Precisament en aquesta població, el nivell de les precipitacions (on s’han recollit 75 litres aquesta nit) han fet que l’aigua acabés baixant pel torrent de la Farga. De fet, les xarxes socials fins i tot recullien que l’aiguat permetia que el riu Gaià desemboquès al mar.

Tanmateix, la Policia Local d’Altafulla informava dells talls a la circulació causats per l’acumulació d’aigua:

Des de l’ajuntament de Creixell es recomanava als veïns que «no agafeu el Camí de Roda. Us informem que el pont del Mercadona està tancat! Aneu si us plau amb moltissima precaució». Des del consistori s’afirmava també que «el pas soterrat de l’N340 que va cap a la Platja està tallat. Molts carrers inundats i també inundacions al càmping Creixell i al restaurant del càmping sirena dorada, a on hi ha dues unitats de bombers. També està tallat el camí interior cap a Roda de Berà».

En declaracions a l’ACN, l’alcalde reixellenc, Jordi Llopart, ha explicat que l’àrea més afectada és la urbanització del Port Romà, la zona de la platja, i el Càmping la Gavina i l’edifici la Constel·lació. Segons el batlle no s’ha hagut de lamentar cap situació «complicada» ni danys a persones. Tot i això, un vehicle ha quedat atrapat en un dels ponts d’accés a la platja del municipi i una ambulància, en servei, ha tingut dificultats per circular.

Estat en el que han quedat alguns dels carrers de Creixell. Foto: Montse Civit

Imatge de les inundacions a Creixell.

Afectacions a la línia ferroviària entre Sant Vicenc i Tarragona

Entre les afectacions també figuren les del transport ferroviari. La circulació de trens entre les estacions de Sant Vicenç de Calders i Tarragona s’ha restablert al voltant de les quatre de la tarda, segons ha informat la companyia Renfe. Des de les tres, s’ha hagut de suspendre la circulació en aquest tram per manca de subministrament elèctric. La incidència ha afectat els combois de les línies R13, R14, R15, R16 i RT2. Un cop restablerta la circulació, es registren retards d’uns 60 minuts.

ACESA activa el Pla d’Autoprotecció a l’AP-7

Finalment, ACESA ha activat cap a les 14.00 hores el seu Pla d’Autoprotecció (PAU) en Alerta a l’AP-7 entre Altafulla i el Vendrell per acumulació d’aigua a la calçada (sobretot km 224-226 sud). Ha estat desactivat poc abans de les 18.00 hores, amb incidències sobretot al Vendrell, Creixell i Roda de Berà.

Protecció Civil demana precaució a l’entorn de rius i rieres. Els Bombers de la Generalitat havien atès des de les 10 del matí fins a les 17 .00 hores 75 avisos per pluja al territori, la majoria per inundacions de baixos i acumulacions d’aigua a la via.

Redacció