.

Picabaralla entre Sergi Roberto i l’exreusenc Àlex Rodríguez, 1ue ha acabat amb una blava als dos. L’exreusenc, autor de ’empat a dos, hi ha posat més pa que formatge.

El Reus Deportiu marxa de Galícia sense haver pogut guanyar cap dels dos xocs que l’enfronta al Liceo en la final de l’OK Liga d’hoquei. Aquest migdia ha caigut per 5-2, en un partit que ha tingut molta més historia del que sembla pel resultat. La fase, al millor de cinc, decidirà quanta vida té la setmana vinent a la capital del Baix Camp, amb el tercer partit divendres a les 20:30 hores (Esport3) i diumenge (probablement en horari de migdia).

El Reus arribava al segon capítol de la sèrie amb la baixa sensible de Compagno per sanció i amb la voluntat de fer el partit llarg i amb el menor desgast físic possible. El Liceo, però, ha anat a la seva des del primer minut i s’ha mostrat imperial. Benedetto aprofitava la primera de les moltes jugades d’atac iniciades en pèrdues roig-negra el minut 3. Transició ràpida, passada enrere i paletada al fons de la xarxa amb fortuna (la bola es colava per sota de les guardes de Càndid Ballart) per posar l’1-0. El mateix jugador en tenia una altra que responia a les mateixes característiques un minut més tard. En aquest cas el porter reusenc, espectacular, iniciava el recital d’aturades que mantenia viu l’encontre.

Els catalans han passat el primer tràngol com han pogut, i a poc a poc han anat aterrant a Riazor. Una gran jugada individual de Diego Rojas en conducció la clavava Sergi Aragonès al segon pal. Era l’empat i s’obria un període domini dels homes de Jordi Garcia. Jugant còmodes, sense precipitacions i amb control de bola com a prioritat, els locals només podien aprofitar les errades i sortir al galop en contracops.

I en aquesta rutina, cop damunt la taula del Reus. Una jugada de Joan Salvat que acabava al ferro era recollida per David Gelmà i acabava amb un penal transformat per Raúl Martín al minut 15. El Liceo ha notat la clatellada, però quan més esmaperdut semblava Álex Rodríguez igualava l’encontre. L’exreusenc, especialment motivat, ha estat també protagonista d’una picabaralla amb Sergi Roberto al minut 22 en la qual hi ha posat més pa que formatge i que s’ha traduït en blaves per a tots dos, Quan faltava un minut, Benedetto provocava l’esglai amb un ferro originat per una nova errada en el moviment de bola visitant.

Garcia ha jugat amb canvis de defensa entre individual i zona per sorprendre els gallecs i constants rotacions per mantenir fresc l’equip de cara als dos partits a la capital del Baix Camp. Ho ha repetit a la segona meitat, amb un Reus que ha sortit agressiu en atac. Marc Julià al minut 28 mostrava classe en una jugada neutralitzada per un Marc Grau sempre atent. Ara bé, els imponderables existeixen i acostumen a tenir noms propis en partits de gran nivell. Una jugada ofensiva perillosa reusenca era recollida per Maxi Oruste, que es marcava un coast to coast d’NBA finalitzada amb un cop alt i a l’escaire per ensenyar a les escoles.

Amb el 3-2 l’encontre s’ha pres un respir. Els nervis s’imposaven al risc. Marc Julià mantenia viu el Reus de cara a barraca, i Ballart sumava medalles a la pitrera desmuntant un dos contra un amb llançament final d’Àlex Rodríguez. Una cavalcada ràpida que bevia, per enèsima vegada, d’una pèrdua de bola. Les finals també requereixen un component de sort. I en el 4-2 el Liceo ha tret rèdit d’una jugada confusa que ha acabat a la xarxa de Ballart després d’un rebot desafortunat entre ell i Joan Salvat.

D’aquí fins al final, els locals han optat per una tàctica conservadora. Han fet gran la pista, amb controls llargs de bola, fent passant el temps davant la impotència reusenca. El resultat definiut el posava Adroher en una falta directa amb bola aixecada inclosa per damunt de Ballart.