.

L’equip de Berni Álvarez ha sumat la primera victòria de la temporada després d’un partit igualat. Foto: CB Tarragona

Immillorable retorn de l’Ibersol CBT a la LEB Plata. L’equip de Berni Álvarez ha sumat la primera victòria de la temporada després d’un partit igualat contra el CB Villarrobledo (65-70) i en el que ha anat pràcticament sempre per davant. El triomf ha perillat, i molt, en el darrer quart, però els blaus han sabut patir i mantenir el cap fred en els últims segons. Un immens Kevin Coronel ha estat el millor del partit, amb 25 punts, 7 rebots, 3 taps i 26 de valoració.

Adrià Duch començava el partit entonat, amb dos triples consecutius per posar el seu equip a comandar el marcador (5 – 6). S’hi afegia Kevin Coronel, amb accions poderoses que evitaven que els locals capgiressin l’electrònic. Quan el CB Villarrobledo entrava de ple en la lluita, els blaus posaven una marxa més, controlant el rebot i rematant-ho amb una bona acció de Torres sota la cistella (14 – 18). A falta d’un minut per acabar el quart, un triple de Tugores forçava el temps mort local i donava confiança als seus (19 – 23), que acabarien ampliant la diferència després d’una cistella de Ferran Torres (19 – 25).

Els de Berni se seguien trobant còmodes a pista, amb un inspirat Coronel que anotava de tres i capturava rebots a banda i banda (24 – 33). Cap dels dos equips aconseguia moure el marcador en els següents minuts, i les defenses i les pròpies errades passaven a ser protagonistes. Passats els cinc minuts del quart, era el CB Villarrobledo qui trobava l’encert i reduïa la diferència amb un parcial de 4 a 0 (28 – 33). El nivell de concentració de l’Ibersol CBT però, era molt alt, i Torres i Coronel s’encarregaven d’assumir el pes anotador mentre tot l’equip oferia una gran defensa per aconseguir un +9 de renda (28 – 37). Els locals no tenien altra opció que reaccionar abans del descans, i així ho feien, amb un joc fàcil en atac que aconseguia pràcticament dinamitar la diferència aconseguida pels tarragonins. Una cistella de Zanca en els darrers segons donava un avantatge als seus de cinc punts (35 – 40).

El recital de Coronel no acabaria a la primera meitat. S’anotava els cinc primers punts del seu equip i seguia oferint recursos als seus companys, gràcies als taps i rebots que aconseguia (40 – 45). Sense l’encert de Coronel, els blaus es trobaven bloquejats, i deixaven que el rival s’apropés a tan sols un punt (44 – 45). La reacció local serviria perquè els de Berni no es relaxessin, i un triple de Duch i dos de Torres tornaven a posar distància entre els dos equips (44 – 52). El partit es movia per ratxes i era el torn de la local. La defensa vermella deixava sense idees a l’Ibersol CBT per moments, i s’hi sumava el desencert de cara a cistella. Aarón Guzmán recuperava el +5 pels seus, i dos triples per a cada costat als darrers segons deixaven la diferència de la mateixa manera al final del tercer quart (52 – 57).

Els decisius últims deu minuts començaven de cara per a l’Ibersol CBT, amb triple de Vinós inclòs i amb accions que afavorien als blaus. Tot i això, els de Berni no eren capaços de trencar el partit i deixaven que el CB Villarrobledo es tornés a apropar perillosament (58 – 60), fins al punt que els locals arribarien a capgirar el marcador diverses vegades (63 – 62). L’Ibersol CBT perdia les bones sensacions en el pitjor moment, deixant escapar atacs gràcies sobretot a la bona defensa local. Adrià Duch apareixia en un moment clau amb un triple i a falta d’un minut i mig per acabar. La posterior defensa blava acabaria esgotant la possessió local, donant esperances als de Berni. Tornava a ser l’hora dels blaus. Un 2+1 de Ferran Torres seria l’acció definitiva que donaria la primera victòria de l’Ibersol CBT en el retorn a LEB Plata (65 – 70).