.

A la foto d’esquerra a dreta: David Pino, responsable actes 140è aniversari; Manel Cremades, president del Reial Club Nàutic de Tarragona i José Luis Tapia, delegat de vela i coordinador de la XCII Travessia Port de Tarragona.

El Reial Club Nàutic de Tarragona aquest 2018 compleix 140 anys des que es va fundar, essent el més antic de Catalunya en la seva especialitat i foment dels esports de mar.

Entre les diverses modalitats, el club destaca en rem per assolir primeres classificacions estatals. Tanmateix imparteix i s’hi practica la vela, pesca esportiva, natació i motonàutica, a més d’altres com pàdel, gimnàs, escola, activitats dirigides i les de caràcter social o les d’estiu.

El president del club, Manel Cremades, ha reconegut que complir 140 anys “és una gran satisfacció per a la junta actual” i ha volgut destacar especialment l’exposició fotogràfica que el club oferirà en motiu de l’aniversari amb imatges de tota la trajectòria des de la seva fundació en una seu al Serrallo.

Actes commemoratius diversos

Amb 800 socis actuals, el Club ha presentat aquest divendres els actes de celebració previstos per festejar aquesta efemèride com és la XCII Travessia Port de Tarragona d’aquest diumenge 30 de setembre, la més antiga de tot l’estat, únicament no celebrada durant els anys de la Guerra Civil.

El club també té present les persones amb mobilitat reduïda i en aquest sentit celebrarà una sortida de Vela adaptada el proper 20 d’octubre, data en què també tindrà lloc el Torneig de 6 hores de Pàdel. D’altra banda, el 27 d’octubre se celebrarà la Regata Llaüt Mediterrani i finalment el 17 de novembre es farà la cloenda del 140è aniversari amb un sopar de gala commemoratiu amb diversos reconeixements.

Entre altres accions i novetats, el club engegarà una campanya de crowdfunding per comprar un nou llaüt de competició i aquest mes d’octubre estrenarà nova web molt més dinàmica, pràctica i funcional per als usuaris.