.

.

TOTS 21

Imate d’una edició anterior de la sortida reial

Salou celebrarà el dia gran de la XXVII Festa del Rei Jaume I, aquest proper dissabte, 3 de setembre, amb la tradicional desfilada del monarca i el seu seguici, pels carrers del municipi. Es tracta de l’esdeveniment principal d’un conjunt d’actes programats per l’àrea de Serveis Culturals de l’Ajuntament de Salou, al voltant d’aquesta celebració.

Enguany, com a novetat, el rei, de només 21 anys, i altres personatges de la cercavila lluiran una nova vestidura. La nova indumentària és fruit de la col·laboració entre l’Ajuntament de Salou, l’Institut Jaume I de Salou, a través d’un projecte coordinat per la professora d’Història de l’Art, Esther Lozano, doctora en la matèria; i el Grup de Dones de Salou, entitat que ha cosit tots els vestits, comptant amb l’assessorament de la dissenyadora de moda i patronista Olivia Garzón. L’objectiu d’aquesta col·laboració és dotar de rigor històric i potenciar la Festa del Rei Jaume I de Salou, incrementant, any rere any, el número de vestits nous.

El recorregut s’iniciarà a les 19 hores, amb la sortida dels personatges que acompanyaran el Rei Jaume I, des de la plaça del Teatre Auditori de Salou. En aquesta cercavila, hi participaran el Pregoner, el Ball de Bastons, el Ball de Pastorets i el Ball d’Espases, junt amb el grup de música Trakalets. El trajecte es farà a través de la plaça del TAS, la Via Roma, el carrer Barcelona, la Via Aurèlia i fins arribar a la Torre Vella, on actuaran els grups Katapulten i Ball dels Nobles.

A les 20 hores, sortirà el monarca i el seu seguici, des de la Torre Vella. Comptarà amb la participació de les titelles gegants del grup d’animació Nòmades; el poble; el grup d’animació Trakalets; el granger de les Oques; el Ball de Pastorets; el Ball de Bastons; el Ball d’Espases; el grup Katapulten; els soldats; els Ixordadors; els Trotamundos; el Ball dels Nobles; el grup de música Va de Vent; el rei, a cavall; el seguici reial; el carro dels frares; i la cavalleria.

El recorregut serà per la Via Aurèlia, la Via Roma, el carrer Barcelona, l’Espigó del Moll i la platja de Llevant.

I, per últim, a les 21 hores, hi haurà l’actuació de tots els grups d’animació; una exhibició eqüestre; i l’espectacle final, amb malabars, dansa aèria, equilibris i enceses de foc; a la platja de Llevant.