.

.

TOTS 21

Aquest dijous 11 d’agost, s’inaugura a les 19 hores, l’exposició ‘Som i serem’ de l’artista tortosí Lluís Llop Bosch al Refugi 1 del Moll de Costa, un espai que ha acollit fins ahir diumenge la mostra ‘Només dones’ de Julia Ledo, una autora que cerca la connexió emocional que estableix amb els meus personatges. La mostra ha aconseguit una extraordinària acollida i el públic ha gaudit de la seva singularitat.

L’exposició que s’inaugurarà aquest dijous, ‘Som i serem’, és el resultat de treball fet en els deu últims anys de Llop Bosch. Neix el 2012 a la mostra ‘Variacions de les Quatre Barres’ feta a la Llotja de Reus. L’any 2018 i ja en format gran ‘Som i serem’ s’exhibeix també a Reus (sala la Vicaria dels Amics de Reus, on es va haver de duplicar amb part de l’auditori la superfície de la sala).

En la primera exposició l’artista va treballar amb la tècnica dels monotips, que feia uns dos anys que estava acabant en el seu estudi. Segons l’artista “No sé ben bé com, suposo que a conseqüència del moment històric que estàvem vivint a Catalunya, vaig veure clarament el que fer… tenia allà les quatre barres, era tan senzill com canviar l’orientació i reconvertir el que en principi havia de ser una al·legoria al camp, afegint alguns elements més”.

En aquests quatre anys fins avui, ha crescut la col·lecció en vuit quadres i cinc instal·lacions que totalitzant 90 obres que ocuparan un total de 70 metres lineals. Totes les obres han estat concebudes com a crònica pictòrica dels fets històrics succeïts a Catalunya durant l’anomenat ‘procés’, des de les multitudinàries manifestacions, passant per 1-O i la posterior repressió.

L’exposició, d’accés lliure, es pot contemplar a partir de l’11 d’agost en horari de 10 a 13 h i de 17 a 19 h de dimarts a dissabtes. Els diumenges i festius l’horari és d’11 a 14 hores. La mostra romandrà oberta fins a l’11 de setembre de 2022.

Lluís Llop Bosch, artista multitècnica

Lluís Llop Bosch (Tortosa, 1959) és un artista multitècnica resident a Reus. Ha exposat en nombroses ocasions tant a Catalunya com a l’estranger. La seva línia segons temporades i temàtica, es mou actualment en una figuració molt simplificada on amb una pintura simple i sincera explica allò que pretén.

Fill de pintor i professor d’art, va iniciar els estudis artístics a l’Escola d’Art de la Diputació a Tortosa i es va interessar per la il·lustració i el disseny gràfic col·laborant amb l’equip de setmanari Migjorn d’Amposta.

Ha realitzat cursos monogràfics sobre tècniques pictòriques i procediments artístics a l’Escola d’Art de Tarragona i es va iniciar en el gravat amb Sebi Subiròs (fundació Rodríguez Amat) i Toni Alcàsser (Escola d’Art de Tarragona).

En l’actualitat, és soci de l’Associació d’Artistes de Reus (ARA), col·laborador del Col·lectiu Vila-seca y també fundador i president d’Artistèri, una associació per a promoure el col·leccionisme d’art i promoció d’artistes que vol experimentar una nova manera de difusió artística i combina els sistemes tradicionals amb les noves tecnologies.

Redacció