.

Una imatge de "Regra 34". Foto: Cedida

Una imatge de “Regra 34”. Foto: Cedida

Encara queda molt per anunciar de l’edició d’enguany del Festival REC, que es durà a terme del 30 de novembre al 7 de desembre a Tarragona. 

Tot i que la programació de la secció oficial Opera Prima del Festival REC ja s’ha presentat, l’edició d’enguany del Festival acaba de confirmar noves projeccions d’estrena a Catalunya, que duran a Tarragona i el Teatre Metropol llargmetratges que són estrena exclusiva a Catalunya i que han estat les autèntiques triomfadores als festivals d’arreu del món i de prestigi consagrat, com són el Festival de Cannes, el Festival de Locarno i el Festival de San Sebastián. 

Les que han estat considerades com a guanyadores absolutes de la cita d’enguany d’aquests punts de reunió del millor cinema internacional es projectaran al Teatre Metropol, que durant els dies del festival s’omplirà de propostes d’oci que combinaran les projeccions cinematogràfiques amb un ampli programa de concerts i altres activitats d’oci. 

Menú de luxe
Pel que fa a la programació de les Projeccions Especials d’enguany, cal destacar la proposta d’alta qualitat que ofereixen alguns llargmetratges que acaben de confirmar la seva presència al Festival REC 2022.

Per una banda, el Metopol acollirà la projecció de Triangle of Sadness, guanyadora de la Palma d’Or al Festival de Cannes i que signa Ruben Östlund, qui s’ha alçat com un dels directors de culte de l’edició d’enguany del Festival, ja que el públic també podrà gaudir de la seva Opera Prima, The Guitar Mongoloid.

Els espectadors que frueixin de Triangle of Sadness es trobaran amb un llargmetratge que s’alçarà ben aviat amb el títol de “pel·lícula de l’any”, perquè ofereix una mirada única sobre el món de l’ostentació a través d’una mirada satírica i onírica, que equipara un creuer de luxe amb les principals tragèdies de naufragis a alta mar que tots sabem reconèixer. 

Un altre dels plats forts de les Projeccions Especials del Festival REC és Regra 34, una producció que arriba de Brasil i que s’ha alçat com a Millor Pel·lícula al Festival de Locarno. Aquesta és una producció que s’estrenarà a tot Catalunya en el marc del Festival d’enguany i que no deixarà indiferent a cap espectador, ja que ens situa en la dicotomia en la qual es mou una estudiant de Dret que fa de la denúncia dels casos de violència de gènere la seva bandera, mentre que els seus desitjos personals la condueixen a un món de violència i erotisme sadomasoquista. 

Regra 34 és una producció que consagra al nou cinema brasiler, resistència cultural els últims anys. Una producció que signa la directora Julia Murat, amb una protagonista carismàtica que ja ha estat definida com “tot allò que odia a Bolsonaro”.

Per últim, les Projeccions Especials d’enguany també inclouran el llargmetratge que s’ha alçat com a Millor Pel·lícula a San Sebastián amb la Concha de Oro, Los reyes del mundo. El llargmetratge ens situa a Medellín, on un grup de nois que viuen al carrer inicien un viatge a la recerca de la terra promesa, en una producció que remou als espectadors i tracta sobre l’herència familiar o l’amistat. 

Amb aquesta producció, la directora colombiana Laura Mora Ortega retorna al Festival amb la seva segona pel·lícula, que la seva òpera prima, ‘Matar a Jesús’, després que guanyés el Premi del Públic en l’edició de 2017 del Festival REC.

Estrena a Catalunya de l’últim documental d’Isabel Coixet
En la línia de les projeccions prèvies del cicle de novembre, la programació d’enguany es completa amb altres pel·lícules que s’inscriuen en el cicle “Tu, tot, tothom”, que reflexiona sobre la vigència dels Drets Humans, la vida en família i l’encaix dels més joves en una societat en continu canvi. 

En aquesta línia, el Festival projectarà la darrera producció de la cineasta Isabel Coixet, una proposta que, sota el títol d’El sostre groc, fa una mirada que punxa com un bisturí sobre el cas dels abusos a l’Aula de Teatre de Lleida. 

La producció de Coixet compta amb la participació directa de totes les implicades com a protagonistes directes i conforma un documental molt impactant, que causarà debat i no deixarà a ningú indiferent. 

Propostes dedicades al públic familiar i estudiants
El REC no seria el REC si no programés propostes d’estrena, dedicades a gaudir amb tota la família o en l’àmbit de la docència. 

En aquesta línia, el cicle ‘Mira’m’ —que ofereix una producció per estudiants a porta tancada amb debat amb el director/a— proposa enguany la projecció de La maternal, en una projecció especial i dirigida a estudiants de Secundària, que durà a Pilar Palomero a Tarragona per participar en el debat junt amb els joves. 

Aquesta serà una ocasió inigualable per retornar a fixar la vista en el personatge de Carla, una jove desafiant i rebel. Viu en un antic restaurant de carretera amb la seva mare soltera, mentre es peta les classes i passa el temps amb el seu amic Efrain. Quan l’assistenta social s’adona que està de cinc mesos, arribarà a La Maternal, un centre per a mares menors d’edat com ella, amb les que compartirà el seu dia a dia. 

Pilar Palomero presentarà, un cop més, la que ja és una de les pel·lícules espanyoles més corprenedores dels últims anys, premiada per crítica i públic, que introdueix temàtiques com la família, la maternitat i les cures. 

Per últim, la proposta dirigida al públic familiar del Festival REC 2022 és Operació Pare Noel, una proposta francesa que ens parla dels valors familiars en una època sensible com és Nadal i que es presenta com un llargmetratge nadalenc carregat d’aventures sorprenents, emocions i molta, molta neu! Per aquests dies de finals d’any, la programació del Festival proposa un llargmetratge que ens obliga a parar per tenir en compte el valor de la família i els éssers estimats. Aquesta producció es duu a terme en col·laboració amb el Museu d’Art Modern de Tarragona (MAMT). 

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */