.

.

TOTS 21

Foto d'arxiu del RallyRACC

Foto d’arxiu del RallyRACC

PortAventura World (Tarragona), 24-10-2019. Aquest matí ha començat la tretzena prova del Campionat del Món FIA de Ral·lis amb la celebració del Shakedown a la zona d’Emprius, molt pròxima al centre urbà de Salou. Aquesta és una localització habitual dels últims anys amb un traçat mixt terra-asfalt de 2 km, en el qual els equips inscrits ultimen la seva posada a punt de cara a la penúltima cita de la temporada en la qual podria quedar decidit el títol mundial de pilots, que té a Ott Tänak (Toyota), Sébastien Ogier (Citroën) i Thierry Neuville (Hyundai) com a únics aspirants a aquest.

El millor temps en el tram de proves ha estat per a Kris Meeke/Sebastian Marshall (Toyota Yaris WRC), amb un registre d’1’31”6 realitzat en l’última de les tres passades que efectuaven. El segon millor crono el marcaven Dani Sordo/Carlos del Barrio (Hyundai i20 Coupe WRC), amb 1’31”9, seguits de Jari-Matti Latvala/Mikka Anttila (Toyota Yaris WRC), amb 1’32”3. Gairebé tots els pilots amb prioritat 1 efectuaven tres passades excepte Sébastien Loeb/Daniel Elena (Hyundai i20 Coupe WRC), que en feien quatre, les mateixes que Takamoto Katsuta/Daniel Barritt (Toyota Yaris WRC), els quals celebren en el RallyRACC la segona participació de la temporada en una prova del Mundial amb un WRC.

Minut de silenci per les víctimes de les inundacions
A les 19 hores es realitzarà la cerimònia de sortida del RallyRACC Catalunya-Costa Daurada, Rally de España 2019, des del Passeig Jaume I de Salou, dirigint-se a continuació els participants a la zona d’assistència de PortAventura World.

Prèviament a aquesta cerimònia de sortida tindrà lloc un minut de silenci per les víctimes de les inundacions que es van produir el dimarts dia 22 a les comarques de Tarragona. L’organització del RallyRACC vol expressar el seu condol i afegir-se al dolor dels familiars, així com fer arribar la seva solidaritat als veïns d’aquest territori, durament castigat pel temporal.

Demà divendres, primer dia de cursa
Demà divendres, 25 d’octubre, l’acció s’iniciarà amb un primer pas per les especials de Gandesa (7 km), Horta-Bot (19 km) i La Fatarella-Vilaba (38,85 km), totes sobre terra excepte l’última que és mixta en comptar també amb dues zones d’asfalt. En total, els equips hauran de realitzar 129,70 km cronometrats dels 589,28 totals, sent aquesta la més llarga de les tres etapes previstes. El 55 RallyRACC conclourà diumenge que ve.