.

El RACC ha presentat l’itinerari de la 4a edició del Rally Catalunya Històric-Rally de les Caves a la seva seu central. La competició de regularitat per a clàssics que organitza el Club se celebrarà el 28 i 29 de febrer i rememorarà, per segon any consecutiu, el mític ‘Rally de les Caves’. Aquesta prova es va disputar entre 1970 i 1983 i, posteriorment, va evolucionar fins a convertir-se en l’actual RallyRACC. Entre les novetats d’enguany, destaquen l’itinerari, que recorrerà diferents trams de la prova del mundial de ral·lis, i Salou, que serà, per primera vegada, la base de la competició.

L’acte de presentació ha estat encapçalat pel president del Club, Josep Mateu, i l’alcalde de Salou, Pere Granados, entre altres autoritats. A la cita també hi han assistit bona part dels 41 equips inscrits procedents d’Espanya, França, Bèlgica i Portugal.

L’alcalde de Salou i president del Patronat Municipal de Turisme, Pere Granados, ha agraït el RACC “per apostar, un cop més, per la nostra ciutat, ja que Salou, amb aquesta prova, es converteix en la capital del motor”. El batlle ha afirmat que “des de l’Ajuntament, estem treballant per desestacionalitzar la temporada, potenciant l’activitat turística a través d’una oferta esportiva”.

Dos dies de regularitat en trams del mundial de velocitat

El 4t Rally Catalunya Històric-Rally de les Caves es desenvoluparà en dues etapes que conformen un recorregut de 577,82 km, dels quals 152,97 km seran de regularitat en carretera tancada i lineals, on no repetir-se cap de les especials. Durant els dos dies, els equips recorreran 14 trams. Encara que una part d’ells ja es van fer en la passada edició del ral·li, l’itinerari d’enguany incorpora especials del RallyRACC CATALUNYA-COSTA DAURADA, un fet que reforça la seva categoria de prova de gamma extra. A més, de la mateixa manera que en el ral·li del Campionat del Món, Salou s’estrena com a base en aquesta cita, amb el parc tancat i el podi d’arribada en el seu Passeig Marítim.

Divendres 28, de febrer: 6 trams de Barcelona a Salou, com en el RallyRACC

El pròxim divendres, 28 de febrer, a les 12.30 hores, els participants sortiran des de l’avinguda de la Catedral de Barcelona i es dirigiran fins a Subirats (Mirador de les Caves), després de les corresponents verificacions administratives i tècniques. El primer tram, “Font-rubí” (4,51 km), començarà a les 15.36 hores. Els altres trams que conformaran les cronometrades d’aquest primer dia són: “Puig dels Agulles” (9,27 km/15.58 h), “Pontons” (5,91 km/16.26 h) i, després d’un re-agrupament de 20 minuts a Aiguaviva-El Montmell, s’iniciarà el tram “El Montmell” (13,76 km), a les 17.13 hores. L’última part de la primera etapa la protagonitzaran els trams de “L’Albiol” (9,69 km/18.31 h) i “Riudecanyes” (16,37 km/19.17 h).

El parc tancat per als participants estarà operatiu a partir de les 20.15 hores a Salou. Atès que en aquesta ocasió hi ha tres modalitats d’inscripció, els qui hagin optat per la ‘Premium o tot inclòs’, soparan a l’Hotel Regente Aragón de Salou un menú dissenyat pel xef del restaurant Deliranto, que té una estrella Michelin.

Dissabte, 29 de febrer: 8 trams i fi de festa en el Hilton Diagonal Mar Barcelona

Els equips sortiran des del podi de Salou a les 9.00 hores del dissabte, 29 de febrer, i recorreran 93,46 km de regularitat, per la qual cosa serà el dia més llarg. En aquesta etapa s’afegiran els 6 participants que van triar l’opció d’inscripció ‘One Day’, després de les corresponents verificacions administratives i tècniques a Salou.

La jornada començarà afrontant un antic tram mundialista: “Duesaigües” (16,20 km), a les 9.38 hores. Durant el matí se celebrarà també “La Mussara” (10,06 km/10.38 h), “El Pont d’Armentera” (21,56 km/11.52 h) i “Savallà-Conesa” (13,88 km/12.42 h).

Després del menjar i el re-agrupament a Santa Coloma de Queralt, es disputarà la part final del ral·li, que constarà també de 4 trams: “Vallespinosa” (6,17 km/15.28 h), “Querol” (9,25 km/15.52 h), “Òdena” (7,48 km/16.57 h) i “Talamanca” (8,86 km/17.45 h). Després d’aquesta última especial, els participants es dirigiran cap al parc tancat de final de prova que estarà situat en el Hilton Diagonal Mar Barcelona, que és patrocinador de la competició, juntament amb el Patronat de Turisme de Salou.

Imatge de l’acte. Ajuntament dde Salou

Rally Catalunya i la “Historic Regularity Challenge”

Una altra novetat d’aquesta quarta edició és l’acord al qual han arribat el RACC i l’organitzador belga Ypres Historic Rally pel qual tots dos clubs creen el “Historic Regularity Challenge”, un campionat que té com a finalitat promocionar i compartir les experiències de totes dues cites.

El vencedor del Rally Catalunya Històric 2020 tindrà una inscripció gratuïta per a l’Ypres Historic Regularity Rally de 2020 (27 a 29 de novembre), mentre que l’equip que aconsegueixi guanyar la prova belga tindrà, així mateix, una inscripció gratuïta per al Rally Catalunya Històric 2021 en la modalitat Premium (tot inclòs). A més, el vencedor absolut del “Historic Regularity Challenge” podrà participar amb la inscripció gratuïta en el prestigiós Rallye Monte-Carlo Historique de 2021.

La ‘R’ per al guanyador

A l’hotel Hilton Diagonal Mar Barcelona es procedirà al lliurament de premis, que tindrà lloc durant el sopar del Rally Catalunya Històric, a partir de les 21.30 hores del dissabte, 29, amb presència de les autoritats i de tots els participants.

Els tres primers equips classificats absoluts s’emportaran la “R”, el valuós trofeu especial del RACC. A més, tindrà premi el primer equip de cada classe, la primera formació estrangera, el primer equip soci del RACC i els classificats que condueixin el cotxe més antic, sempre que acabin el ral·li. Tots els equips participants en els dos dies de la prova i que creuin la meta rebran el ‘Trofeu Finisher’.

Antonio Zanini participa amb el Simca 1000 GT de 1972

En la llista d’inscrits del Rally Catalunya Històric-Rally de les Caves destaca un participant de luxe: Antonio Zanini al volant del seu Simca 1000 GT de 1972, amb Josep Autet a la seva dreta. Zanini, guanyador en cinc ocasions d’aquesta mateixa cursa en la dècada dels 70 i 80, correrà amb el cotxe amb el qual va participar el 1972 com a pilot amateur. Després de protagonitzar un gran ral·li i malgrat colpejar el Simca durant l’edició d’aquell any, la seva actuació li va obrir les portes de l’equip SEAT Competició.

Fins a 9 equips estrangers amb opcions de victòria

A més del duo Zanini-Autet, hi haurà un gran nombre d’importants pilots especialistes en regularitat. Cal destacar la presència de vuit equips francesos i un belga-francès. Tres d’ells participaran en Regularitat Súper Sport: Anthony Guillemat-Cristophe Cruzet (Porsche 911 SC Gr.4), que seran els primers en baixar del podi de l’avinguda de la Catedral de Barcelona; Christophe Berteloot-Aurélie Vanbelle (Porsche 911 SC); i Philippe Guillemat-Cristophe Fournerie (Volkswagen 1303 S). La categoria la completaran Lluís Coma-Cros-Daniel Ferreiro (Porsche 930) i Marc Mayoral-María José Ribal (Volkswagen Scirocco GTX).

Destaca també la participació de l’equip belga Ruben Maes-Michael Périn (Porsche 914/6), especialistes de la regularitat europea i vencedors de múltiples proves, com l’Ypres Historic Regularity de 2019.

Grans especialistes nacionals

La llista d’inscrits compta amb altres noms experts en l’especialitat de la regularitat. Entre ells hi ha els guanyadors de la primera edició del ral·li històric del RACC celebrat el 2017, Carles Miró-Ivan Matavacas (Porsche 911 SC), així com altres equips destacats: Juan Pedro García-Sergi Giralt (Autobianchi A-112 Abarth); el ‘Nenas Team’ amb Tere Armadans-Anna Vives (Volkswagen Golf GTI MK1); Joan Pedragosa-Josep Beltri (BMW 318i E21); José Manuel López Sobrado-Antonio Caldeira (Volkswagen Scirocco GTi); Francesc Segú-Joaquim Segú (Porsche 914/4) i molts altres.

Els cotxes guanyadors de les tres anteriors edicions seran a la sortida

Diversos equips de SEAT Històrics estaran presents en aquesta edició de la prova, entre ells els cotxes guanyadors de les dues últimes edicions: el Seat 124 Especial 1800 Gr.4, en aquesta ocasió conduït per Vicenç Aguilera i la seva filla Elisabet Aguilera; i el Seat Ibiza GLX 1.5 pilotat per Joan Dalmau i Gerard Massana. A ells se suma el vencedor de la primera edició de la prova celebrada el 2017, el Porsche de Miró-Matavacas, que també participa en aquesta quarta edició.

SEAT Històrics presenta un fort equip, encapçalat per l’excampió d’Espanya Josep Maria Bardolet-Carles Jiménez, que participaran amb un SEAT 1400B de 1957, precisament l’any d’inici del Rallye Catalunya. Bardolet i el 1400B van aconseguir una brillant setzena posició absoluta en el passat Rallye Monte-Carlo Historique.

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */