TOTS 21

Kebyart està format per Pere Méndez, saxo soprano; Víctor Serra, saxo alt; Robert Seara, saxo tenor i Daniel Miguel, saxo baríton. Foto: Cedida

El prestigiós quartet de saxos Kebyart, format per Pere Méndez, saxo soprano; Víctor Serra, saxo alt; Robert Seara, saxo tenor i Daniel Miguel, saxo baríton, actuaran el proper divendres 19 de març a les 20.00 hores a l’Auditori Josep Carrera de Vila-seca.

Nascut a Barcelona l’any 2014, Kebyart Ensemble és una de les agrupacions més prometedores de l’escena musical actual. La seva brillant carrera ha despertat l’interès de les principals sales de concerts europees i, en conseqüència, han estat seleccionats com ECHO Rising Stars per a la temporada 2021-22, on debutaran en una vintena de sales i festivals.

Per aquesta ocasió, els Kebyart interpretaran el següent programa:

Quartet Op. 33 Núm. 3 en do major «L’ocell» (1781)

Joseph Haydn (1732-1809) – Transcripció Kebyart Ensemble

  • I.Allegro moderato
  • II.Scherzo: Allegretto
  • III. Adagio ma non troppo
  • IV.Finale: Rondo – Presto

Chanson (2019)

Joan Magrané (1988)

Quartet per a saxòfons, Op. 109 (1932)

Aleksandr Glazunov (1865-1936)

  • I.Première Partie
  • II.Canzone variée; Variations No. 1-5
  •  III. Finale

L’obra del compositor de Reus, Joan Magrané, serà estrenada a Catalunya. Per Magrané, l’exercici de dirigir la mirada cap al passat constitueix una font d’inspiració constant. El 2019 decideix centrar-se en la chanson francesa Toutes les nuits de Clément Janequin, per a compondre tres variacions creuades que transformen la polifonia original cap a un terreny musical radicalment modern.

Les entrades es poden adquirir a la pàgina web de l’Auditori: auditorijosepcarreras.cat a un preu de 10€.

Sobre els Kebyart

Nascut a Barcelona l’any 2014, Kebyart Ensemble és una de les agrupacions més prometedores de l’escena musical actual. Aquests quatre músics plens de talent comparteixen una passió infinita per la música de cambra i el desig de fer bufar nous aires en la forma de transmetre la música clàssica. El seu afany per a transformar les seves actuacions en una experiència singular resulta en una posada en escena enèrgica i dinàmica, lloada pel públic i per la crítica especialitzada. La signatura inconfusible de Kebyart es reflecteix en una visió creativa del repertori construïda al voltant de tres eixos: la literatura original, el compromís amb la nova creació i els arranjaments propis d’un ampli ventall d’estils.

La seva brillant carrera ha despertat l’interès de les principals sales de concerts europees i, en conseqüència, han estat seleccionats com ECHO Rising Stars per a la temporada 2021-22. Aquest reconeixement cristal·litzarà en el seu debut a una vintena d’auditoris i festivals com e l Concertgebouw d’Amsterdam, la Elbphilharmonie d’Hamburg, el Musikverein de Viena, la Philharmonie de París, el Festspielhaus Baden-Baden… A més, han realitzat gires per països de tota Europa i Àsia, essent programats a Wigmore Hall, Konzerthaus Berlin, StadtCasino Basel, Schubertíada Vilabertran, Palau de la Música Catalana o L’Auditori, entre molts d’altres.

Les seves interpretacions els han portat a guanyar alguns dels premis europeus més remarcables a nivell de música de cambra. Entre ells, l’ Orpheus Swiss Chamber Music Competition (Suïssa), l’International Franz Cibulka Competition (Àustria), i dos dels concursos més importants del seu país: el Primer Palau , organitzat pel Palau de la Música Catalana, i el prestigiós Premi BBVA de Música . Així mateix, des de 2018 són un dels grups integrants de la European Chamber Music Academy (ECMA).

Al llarg de la seva trajectòria, Kebyart ha caminat en la cerca de l’excel·lència a través d’un interès incessant per les arrels de la música. Amb l’ESMUC de Barcelona i la Musik-Akademie de Basilea com a epicentres de la seva formació, aquesta fascinació pel missatge musical els ha conduit a rebre instrucció continuada per part d’alguns dels músics i grups de cambra més renombrats del panorama, com e l Cuarteto Casals, Rainer Schmidt (Hagen Quartett), Hatto Beyerle (Alban Berg Quartett), Cuarteto Quiroga, el fagotista Sergio Azzolini, els pianistes Claudio Martínez-Mehner, Anton Kernjak i Kennedy Moretti, i el saxofonista Nacho Gascón. Per altra banda, amb la finalitat d’assolir nous horitzons sonors, realitzen col ·laboracions amb artistes excepcionals com Dénes Várjon, Xavier Sabata i Albert Guinovart.

I d’on prové el seu nom? Contrastos explosius de tempi, dinàmiques i colors. Aquestes són les qualitats del gamelan gong kebyar, un grup d’instruments de l’illa de Bali que esdevenen una unitat després de molt de temps de pràctica col ·lectiva. El virtuosisme únic i l’energia del kebyar provoquen l’èxtasi de la comunitat balinesa, un estat que els quatre saxofonistes pretenen portar a la seva audiència.

Com a ambaixadors de les marques, els Kebyart toquen amb saxòfons Selmer Paris i accessoris Vandoren.

Redacció