.

.

TOTS 21

El candidat del PSOE, Pedro Sánchez, votant a les eleccions del 10-N al seu col·legi electoral de Pozuelo de Alarcón. Foto: ACN

El PSOE guanyaria les eleccions, segons el sondeig de RTVE, de GAD3, però amb un notable descens, i situant-se entre 114  i 119 diputats -ara en té 123-, mentre el creixement del PP no seria tan notable com l’esperat, ja que es mouria en una forquilla de 85 a 90, contra els 66 actuals. Unidas Podemos en treuria entre 30 i 34, mentre Vox viuria un creixement espectacular, passant dels 24 actuals a una foquilla entre 56 i 59. Ciutadans baixaria fins a 14 -15 escons, molt lluny dels 57 actuals. ERC en treuria 13-14; JuntsxCat: 6-7 i la CUP: 3-4.

Ni el bloc de les esquerres ni els de les dretes sumarien majoria absoluta.

L’enquesta a Tarragona dóna un empat entre el PSC i ERC a dos diputats. Junts x Cat i Podemos en treurien un cadascun d’ells. Quedarien fora, per tant, el  PP, amb Jordi Roca al davant, i Ciutadans, amb Segio del Campo. Si els resultats quadren, Ciutadans perdria el seu escó per la província, mentre que els socialistes igualarien a dos escons amb ERC. Fa sis mesos, ERC va quedar en primer lloc amb dos diputats, i els socialistes, segons amb un. Segons el sondeig, el PNB podria mantenir els 6 diputats de l’abril o millorar fins a 7, mentre que EH-Bildu n’obtindria entre 3 i 4, de manera que en podria perdre un.

ERC tornaria a guanyar les eleccions al Congrés dels Diputats a Catalunya amb 13-14 diputats, segons el sondeig de TV3 i TVE elaborat per l’empresa Gad3. Els republicans, però, perdrien representants respecte als 15 obtinguts a l’abril. Molt a prop se situa el PSC, a qui el sondeig atorga una forquilla d’entre 12 i 13 diputats, de manera que en podria guanyar un respecte al 28-A. Segons el sondeig, JxCat podria mantenir els 7 diputats actuals o prendre’n un, En Comú Podem també podria mantenir els 7 o baixar fins a 5, mentre que la CUP entraria al Congrés amb entre 3 i 4 diputats. PP i Vox aconseguirien un diputat més fins arribar a 2 cadascun, mentre Cs cauria dels 5 escons de l’abril a 2.