.

Alumnes en un rodatge al carrer, de la secció Educurt exprés, durant el festival Psicurt en l’edició 2020. Foto: Ajuntament de Reus

La setena edició del Psicurt, el festiva de curtmetratges sobre Salut Mental organitzat pel Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, i els ajuntaments de Reus i Tarragona, ha rebut 347 films a concurs, 325 a la secció oficial i 22 a la secció Educurt. Són 108 més que en l’edició anterior (239) i tracten temàtiques com la violència masclista, l’assetjament escolar, el suïcidi, el dol, l’estigmatització de les malalties mentals o les addiccions. L’increment de la participació consolida el Psicurt com un dels festivals cinematogràfics temàtics més importants a l’estat espanyol, sobretot per la feina que es fa des dels centres educatius. Les inscripcions a la secció Educurt exprés encara està oberta. Es tanca el 30 de setembre.

La participació en el Psicurt des dels centres escolars es converteix en una activitat educativa complementària que consisteix en la projecció dels curtmetratges en els centres participants i un debat posterior amb l’alumnat sobre la temàtica que tracten.

El festival se celebrarà a Reus i Tarragona del 6 al 9 d’octubre. Els curtmetratges finalistes d’aquesta setena edició es projectaran al Teatre Bartrina de Reus i a l’Antiga Audiència de Tarragona, amb entrada gratuïta per als espectadors.

La secció Educurt exprés està destinada a estudiants d’Educació Secundària Obligatòria (ESO), batxillerat (BAT), cicles formatius i universitats. Poden participar-hi curtmetratges de ficció de producció en català i amb una durada màxima de 5 minuts, incloent-hi els crèdits. L’enregistrament es farà a Reus i Tarragona durant el cap de setmana del festival, fent servir un element i unes localitzacions proposades per l’organització en el moment de l’inici del concurs.

ACN