.

.

TOTS 21

tarraco

El PSC ha proposat la creació d’un espai permanent dedicat al món romà a Tarragona. El centre estarà ubicat al recinte firal amb el nom de «Colònia Tàrraco».

Ballesteros ha explicat que suposaria «tenir el Festival Tàrraco Viva durant tot l’any» i ha deixat clar que «el projecte va més enllà d’un museu o d’una exposició. Colònia Tàrraco segons els socialistes ha de ser el gran generador d’economia o indústria cultural associada a Tarragona»

La Colònia Tàrraco ha de generar iniciatives pels monuments de la ciutat amb visites teatralitzades a Tarragona i que han d’augmentar l’atractiu dels mateixos espais.

Aquesta aposta suposaria la creació e 100 llocs de treball de forma directe i 400 indirectes poden arribar a un miler de llocs de treball si es complementa tot el projecte.

L’alcaldable del PSC ha dit també que es parlarà amb La Caixa perquè l’exposició Romanorum Vita es trobi de forma permanent al palau firal. Amb la recreació d’una Domus romana.

L’actual equip de Tàrraco Viva encapçalat per Magí Saritjol, seria l’encarregat de crear un equip permanent de generador d’¡dees al voltant de la cultura.

Aquesta és la gran aposta per a la creació d’indústria cultural associada al patrimoni del PSC segons ha explicat Ballesteros.

Pel que fa a la utilització del recinte firal pel Parc de Nadal, aquest es podria traslladar a la TAP o als tinglados del Port.

COMERÇ i TURISME

La creació d’un pla d’usos comercials per tota la ciutat pressupostat amb 40.000 euros és la proposta comercial de Ballesteros qui ha remarcat que un 75% dels baixos comercials de Tarragona estan ocupats.

Ballesteros ha recordat, pel que fa al Turisme, que actualment a Tarragona rep 2.800.000 visites anuals a la ciutat amb 1.200.000 pernoctacions.