.

.

TOTS 21

El regidor socialista de l’equip de govern Jordi Solé

L’executiva del PSC a Torredembarra ha sortit al pas de la polèmica de les banderes i el retrat del rei criticant les demandes de la CUP de desacatar les sentències judicials i també criticant la decisió de l’alcalde i soci de govern, Eduard Rovira (ERC), de restaurar la bandera espanyola i fer-ho damunt de la catalana, fet que ha titllat de «filigrana simbòlica».

El regidor de l’equip de govern i portaveu del grup socialista, Jordi Solé, ha titlat «d’humiliant» que la bandera espanyola hagi estat col·locada damunt la catalana. «Em fereix molt veure-la així», ha dit en declaracions a Tarragona21.

En cap de les dues decisions, tant la penjada de la bandera independentista com en el cas de la col·locació de les fotografies amb mida reduïda, «es va comptar amb el suport del grup socialista», afirma el PSC en un comunicat. Tot i existir un acord de Govern municipal format pels grups del PSC, ERC i ABG des de l’inici del mandat «totes tres forces ens vàrem comprometre a respectar les decisions i posicionaments ideològics i identitaris de cada formació».

«Ara bé, una qüestió és la legítima llibertat de cada partit a l’hora de posicionar-se en temes de caràcter identitari i una altra, completament diferent, és donar suport a accions o omissions que suposin l’incompliment d’una sentència judicial ferma, fet que el PSC mai aprovaria ni afavoriria», destaca.

Els socialistes critiquen a la CUP per dedicar-se a «decorar amb soroll» les seves accions «enlloc de prioritzar la política realista i atendre i donar resposta a les necessitats reals dels ciutadans i ciutadanes». Respectem a qui opti per la primera opció però no compartim i no volem emprar aquests instruments d’actuació que tan sols condueixen a l’esterilitat política. També critica el PP i C’s: «Creiem que la judicialització de la política i l’immobilisme per part d’alguns no porta a cap solució útil». I deixa anar un aunt crític contra l’alcalde: «La unilateralitat d’altres xoca constantment amb l’ordenament jurídic vigent que tots hem respectar, tant els ciutadans com els poders públics».

Davant d’aquesta tessitura el PSC reitera «el seu compromís de treballar políticament per trobar una solució dialogada, consensuada i pactada com a única via per solucionar un problema polític real d’encaix entre Catalunya i Espanya». Ara bé, «no pot haver-hi cap dubte que els socialistes sempre donem suport i defensem la llibertat d’expressió, ara i sempre».

Dit això «entenem que tothom pot optar i decidir, en llibertat, per la desobediència civil perquè aquesta és una possibilitat que neix de la pròpia democràcia. Bé és cert que qui opti per aquesta via ha de saber que això comporta conseqüències que haurà d’assumir i afrontar. Res no legitima ningú a situar-se fora, ni per sobre, de la legalitat existent i és per això que des del PSC demanem a tothom respecte per les resolucions judicials sense la utilització de més filigranes simbòliques per molt respectables que aquestes siguin».