.

.

TOTS 21

Fotografia de l'ofrena floral duta a terme avui pel PSC de Tarragona

Fotografia de l’ofrena floral duta a terme avui pel PSC de Tarragona

El PSC de Tarragona ha organitzat aquest migdia una ofrena floral a les víctimes de la dictadura franquista al monòlit del turó de l’Oliva on tants demòcrates van ser afusellats durant els anys del règim del dictador.

A l’acte han assistit un grup de militants i simpatitzants socialistes, entre els quals el cap de llista del PSC per Tarragona, Joan Ruiz, el candidat al Senat i primer secretari de l’agrupació socialista de Tarragona, Santi Castellà o el subdelegat del Govern Joan Sabaté.

Segons ha subratllat Joan Ruiz, “amb l’exhumació del dictador es posa punt i final a una anomalia democràtica que teníem en aquest país des de fa 40 anys. Un dictador no pot estar enterrat en un mausoleu construït a major glòria seva. No només els socialistes sinó tots els demòcrates celebrem avui la sortida del dictador de l’anomenat “Valle de los caídos”, tal i com es va comprometre a fer el president Pedro Sánchez un cop va ser investit president del Govern.”

En el mateix sentit s’ha manifestat el primer secretari dels socialistes tarragonins, Santi Castellà, que ha celebrat l’exhumació com “un triomf de la nostra democràcia i un acte de justícia històrica. Molts tarragonins i tarragonines van pagar amb la seva vida el seu compromís amb la democràcia i la llibertat en aquesta mateixa muntanya. Era intolerable que el dictador continués, simbòlicament, sent homenatjat al seu santuari igual com ho seria que Hitler tingués un mausoleu dedicat a la seva memòria als afores de Berlín.”

Finalment els socialistes han lamentat que des de la dreta encara avui dia hi hagi veus i declaracions que qüestionen un acte d’estricte higiene democràtica com aquest. “Algú s’imagina que la democràcia cristiana alemanya crítiques la retirada d’elements glorificadors del nazisme? No, a Europa és impensable. Si volem aprofundir en la millora del nostre sistema democràtic no podem justificar un règim dictatorial que afusellava als seus adversaris i que va suposar 40 anys d’aïllament i de repressió democràtica”, ha conclòs Santi Castellà.