.

.

TOTS 21

Els parlamentaris crítics del PSC Núria Ventura, Marina Geli i Joan Ignasi Elena al Parlament. Foto: ACN

La Comissió de Garanties del PSC ha decidit apartar cautelarment als tres diputats díscols que van trencar la disciplina de vot de tots els seus càrrecs orgànics al partit. Joan Ignasi Elena, Marina Geli i la ulldeconenca Núria Ventura han d’abandonar la seva pertinença a qualsevol òrgan, nacional o territorial. Votar diferent a la cúpula en la petició de la consulta els ha costat, de moment, a Geli i Elena abandonar l’Executiva nacional i els seus càrrecs a Girona i Vilanova, respectivament. Ventura ha de deixar igualment la primera secretaria del PSC a les Terres de l’Ebre. I tots tres ja no formaran part cautelarment del Consell Nacional. Els tres crítics ja preparen les seves al·legacions.

Elena, Geli i Ventura han rebut ja per correu electrònic la comunicació oficial. Ja no ostenten cap dels càrrecs orgànics del PSC que tenien fins ara. L’escrit de la Comissió de Garanties, al que ha tingut accés l’ACN, comunica als tres diputats díscols que en la reunió que han mantingut aquest dilluns i “davant la denúncia presentada pels companys Esteve Terradas -secretari d’Organització del partit- i Maurici Lucena-portaveu del grup parlamentari-, ha decidit obrir expedient sancionador” als tres crítics.

En aquest sentit, el document els informa que la Comissió ha acordat i ha acordat “que per la gravetat dels fet denunciats, per la significació pública dels militants i per la seva condició de membres de la Comissió Executiva Nacional i membres del Consell Nacional, dels companys Marina Geli i Joan Ignasi Elena i, de membre del Consell Nacional la companya Núria Ventura, la Comissió de Garanties acorda com a mesura preventiva la separació temporal i cautelar com a membres de tots el òrgans de direcció de l’organització nacional, territorial o sectorial del PSC”.