.

La socialista Sandra Ramos, en roda de premsa, Foto: Cedida

La portaveu del Grup Municipal Socialista, Sandra Ramos, ha afirmat aquest matí en roda de premsa que el pla de recuperació socioeconòmica.presentat per l’equip de govern de Tarragona “ja denota una manca d’oportunitats, des del moment en què tenien la possibilitat d’haver fet una proposta consensuada amb totes les forces polítiques del consistori, com s’ha fet per exemple a Reus o al Vendrell”. Però “no només no ha estat així, sinó que a més, aquest govern ha perdut l’oportunitat de tenir un diàleg obert i sincer amb els agents ciutadans i socials d’aquesta ciutat”. Un diàleg on, segons Ramos, s’hauria d’haver escoltat als sindicats, a la Universitat, a les empreses o a les diferents entitats, entre d’altres. “Falten dades d’atur concretes, com quins són els perfils per franges d’edat o gènere més afectats… dades imprescindibles per dissenyar mesures que realment ajudin a la reactivació econòmica i social”. Per aquestes raons, Ramos ha afegit, “creiem que a l’hora de titular aquest pla, al que han anomenat “ciutat d’oportunitats”, s’han deixat el cognom de “perdudes””.

Fa un any, el PSC va instar a convocar una taula de reactivació socioeconòmica de la ciutat, gràcies a la qual segons els socialistes, es va aconseguir que el govern organitzés un parell de reunions amb els diferents agents implicats. “Estem convençuts que hagués estat una dinàmica de treball molt profitosa per redactar el citat pla si aquesta taula de treball hagués tingut continuïtat”.

Per la portaveu socialista, “el que més sorprèn d’aquest document és que per una banda inflen les xifres, però per un altre manca concreció en el que haurien de ser les mesures precises”. Ramos lamenta que: “No pots presentar un pla de 42 milions d’euros, amb projectes que fa anys que estan en marxa. No cal incloure, per engrandir el pressupost, el Pla Parcial 10, projecte que per cert, en el seu dia el govern d’ERC va voler tirar enrere. O sumar els quatre milions d’euros d’inversió que fa l’ACA (Agència Catalana de l’Aigua) anualment a través d’EMATSA. Sorprèn també la partida de les parcel·les Iborra, projecte que pertany al govern socialista i en el qual els diners provenen dels mateixos propietaris dels terrenys”.

“Estem davant d’un pla que bàsicament és una còpia del pressupost aprovat al desembre de l’any passat i dels modificatius de crèdit de principis d’any”, ha puntualitzat Ramos. En el document apareixen partides com la que fa referència a la festivitat dels 700 anys del braç de Santa Tecla, aniversari que s’hagués produït amb pandèmia o sense. La portaveu socialista manifesta que: “En aquesta línia trobem l’estudi de la qualitat de l’aire o Tarraco Viva, però no trobem cap acció concreta per la reactivació del turisme, més enllà de la descripció d’apostar per la marca Tarragona o per un turisme de qualitat i sostenible, definició que ens serviria per al 2019, el 2020 o el 2025”.

Finalment, Ramos ha afegit que “un pla en què no es parla de Serveis Socials, o dels ajuts al comerç (ajuts que recordem que en el darrer any 2020, per les dificultats de tramitació, només es van arribar a executar un 31%) no es pot considerar suficient”. “Un pla en què es veuen molts titulars i molt de fum, però després poques realitats”, ha conclòs Ramos.

Redacció