.

.

TOTS 21

El portaveu del grup municipal del PSC, Andreu Martín.

«No volem un contracte de recollida de la brossa low-cost a la ciutat de Reus. No podem ser una ciutat de segona», ha afirmat aquest matí en roda de premsa el portaveu socialista a l’ajuntament, Andreu Martín, en una roda de premsa destinada a fixar el posicionament del seu partit davant la convocatòria de vaga dels treballadors de l’UTE Reus Net a partir del 4 de juliol i fins al dia 7. L’alcaldable de cara a les municipals de l’any vinent ha assegurat que «els dubtes que vam plantejar» durant el període previ a la licitació, entre els quals destacava «l’oferta a la baixa» de la proposta guanyadora (va tenir com a única rival l’anterior adjudicatària, FCC), ja vaticinava problemes. Per això ha reclamat l’equip de govern que «s’impliqui i no vulgui passar de perfil» en la cerca d’una solució a una aturada de quatre dies que «ni nosaltres ni la ciutadania volem».

Martín ha recordat que el govern municipal «va dir en el seu moment que aquest nou contracte, amb la seva estructura de costos, permetia assumir tots els reptes durant els 10 anys de durada. Entre ells, és clar, el de les retribucions dels treballadors. Doncs precisament perquè ell és el responsable de la redacció del concurs, ara ha de ser capaç de trobar solucions. No es pot quedar content amb la nota de premsa que va enviar i en la qual es rentava les mans dient que tot era una qüestió entre empresa i treballadors». Aquesta «incapacitat d’assumir lideratge» per asseure les parts en una taula de negociació i «exigir que no hi hagi vaga» només fa que «la força laboral hagi d’assumir els costos» d’una inflació galopant i un escenari de futur advers «que hauria ‘haver estat contemplat dins del contracte».

Més enllà de la conjuntura de la vaga, el PSC també exigeix una fiscalització del servei que ve donant des de fa poc menys d’un any la UTE Valoriza-Romero. Perquè segons el seu punt de vista, l’aposta fins ara ha anat de farol. «Encara falten 31 dels vehicles que s’havien compromès, la ciutat està bruta, no es fa un servei ràpid. I l’ajuntament no vol fer res perquè s’adona que aquest contracte és insuficient, incapaç de respondre a un escenari canviant, i no vol asseure’s amb l’empresa perquè fer-ho seria reconèixer que és un fracàs», etzibava abans d’afegir que «no voldria que deixessin aquesta herència a 10 anys ni a ells ni a mi, en la meva condició d’alcaldable».

J.S.