.

.

TOTS 21

Imatge d’arxiu d’un patinet elèctric

El Grup Municipal Socialista ha presentat una moció per la creació de Zones de Baixes Emissions (ZBE) a la ciutat per complir amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030. El PSC explica que vol “una Tarragona líder en mobilitat urbana sostenible”, segons l’avantprojecte del Ministeri per a la Transició Ecològica; Tarragona haurà de reduir les emissions de la ciutat abans de 2023. Per això, proposa que la velocitat dels vehicles pels carrers de Tarragona sigui de 30 quilòmetres per hora i de 20km/h als punts negres ambientals.

Aquestes Zones de Baixes Emissions es designaran a través de la realització d’un mapa de la contaminació ambiental dels espais públics de la ciutat. Segons la portaveu del PSC al consistori, Sandra Ramos: “hem de descongestionar el nucli de la ciutat dels automòbils de combustió interna, potenciant el transport públic gratuït i els vehicles sense emissions”.

Segons els i les socialistes, aquesta reducció de la velocitat comportarà “una pacificació” del centre de Tarragona, que permetrà ampliar els espais pels vianants i les zones verdes, com també, pels patinets elèctrics i les bicicletes.