.

El president de la Comissió Gestora del PSC, Josep Fèlix Ballesteros, i la portaveu de l'ens, Iolanda Pineda, aquest dilluns en roda de premsa a Tarragona. Foto: ACN

El president de la Comissió Gestora del PSC, Josep Fèlix Ballesteros, s’ha mostrat convençut que Joan Ignasi Elena posarà la seva acta de diputat a disposició del partit pel seu “raonament ètic i compromís polític” després que hagi anunciat que abandona el PSC i el grup socialista al Parlament.

Ballesteros ha lamentat que tant Elena com Montserrat Tura hagin declinat postular-se per a liderar els socialistes catalans, en un procés que hauria servit per mesurar “la força de les seves propostes en el si del partit”.

A més, el també alcalde de Tarragona ha defensat que al PSC “no sobra ningú” i ha reivindicat que el procés d’elecció de primer secretari és “el més democràtic, participatiu i transparent”.

D’altra banda, la Comissió Gestora del PSC permetrà que els precandidats a primer secretari rebin avals per via telemàtica.

Tot i això, la seva validesa se supeditarà al fet que els avals s’hagin dipositat també físicament a les seus de les federacions territorials abans de l’1 de juliol, data de tancament del procés.

La portaveu de la Comissió, Iolanda Pineda, ha explicat aquest dilluns que també es posarà a disposició dels precandidats un despatx, un telèfon i un ordinador a la seu del carrer Nicaragua per tal de “facilitar” la seva tasca a l’hora de recollir els suports i de donar a conèixer el seu programa a la militància. “Els terminis són curts i no hi ha molt de temps per recórrer quilòmetres”, ha valorat.

(Seguirà ampliació)