.

.

TOTS 21

Albert Abelló, la nit que va ser escollit pel comitè local de CDC. Foto: Tarragona21

Albert Abelló, la nit que va ser escollit pel comitè local de CDC. Foto: Tarragona21

Albert Abelló encara ha de ser ratificat, dijous 29 de gener, per l’assemblea de Convergència però els seus rivals polítics ja el tracten com un candidat més. El PSC de Tarragona ha obert la veda contra Abelló acusant-lo d’utilitzar la Cambra de Comerç “en interès i benefici propi” com a plataforma per al seu posicionament polític al capdavant de CiU.

La portaveu de la comissió executiva de l’agrupació socialista de Tarragona, Sandra Ramos, considera que “tal i com ha estat públic i notori, [Abelló] ha utilitzat tant l’edifici com els mitjans materials i humans de l’ens cameral per aquesta campanya de promoció política”. Ramos ha fet aquestes declaracions després de la dimissió efectuada pel fins ara president de la Cambra de Comerç de la ciutat.

Davant la renúncia, Ramos ha lamentat que “la dimissió no s’hagi realitzat amb caràcter immediat un cop el senyor Abelló va decidir acceptar la proposta de Barcelona en el sentit que encapçalés la candidatura de CiU a Tarragona”.

El PSC reclama una auditoria pública

Paral·lelament, des del PSC veuen “imprescindible” realitzar i fer pública una auditoria dels estudis, informes i contractes que hagi realitzat o pagat la Cambra de Comerç, així com conèixer quina ha estat la seva utilitat pràctica. “D’aquesta manera el conjunt de la ciutadania podria conèixer si aquests treballs i documents van formar part de la seva campanya de promoció personal a la candidatura política”.

Els socialistes ho justifiquen amb un darrer informe publicat per la Cambra sobre l’aparcament a Tarragona, “el qual estava clarament dirigit a promocionar la candidatura personal del senyor Abelló”. Ramos ha ironitzat sobre els resultats de l’estudi i ha assegurat que les conclusions que es poden extreure és que pretenia ser candidat a l’alcaldia de Reus, més que no pas de Tarragona”.

“Queda clar, doncs, que el senyor Abelló ha fet una constant utilització de la Cambra de Comerç amb finalitats polítiques, i això és inadmissible perquè la Cambra no és patrimoni del senyor Abelló, sinó que és una entitat de dret públic i com a tal hauria de ser model de transparència i d’imparcialitat”, ha etzibat Ramos.

Més llenya al foc

Alhora, els socialistes ‘agraeixen’ que Abelló hagi quedat alliberat de les seves funcions a la Cambra de Comerç per assumir  “d’una vegada la seva vocació política ja que per a nosaltres aquesta és una funció noble, cívica i d’interès ciutadà, malgrat que ell opini que l’activitat dels polítics és denigrant i vergonyosa”. A partir d’aquí, declara Ramos, “voldríem suggerir-li un canvi en la seva actitud i conducta públiques”.

Ramos: ‘Les tres mentides d’Abelló’

En aquest sentit, Sandra Ramos ha comentat que en la seva encara curta etapa com a polític a Abelló ja se li poden comptabilitzar tres mentides públiques: “Primer va dir que no entraria en política, després va dir que no es presentaria sense comptar amb el suport de Victòria Forns (quan finalment es va acabar enfrontant amb la senyora Forns per encapçalar la llista) i, finalment i segons sembla, malgrat que va assegurar que en la seva llista no hi haurà ningú amb passat en la funció pública en breu es coneixerà aquesta llista i podrem comprovar si Albert Abelló ha sumat la seva tercera mentida consecutiva com a candidat de CiU”.